Wedstrijddeelname

Update 17-9-2023

OPZOEKEN VAN WEDSTRIJDEN

Baan- en indoorwedstrijden kunnen worden opgezocht op internet op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie of op www.atletiek.nu.

Loopevenementen op de weg kan je vinden op https://www.hardlopen.nl/evenementen

WEDSTRIJDLICENTIE

Als je aan atletiekwedstrijden wilt deelnemen, moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Alle pupillen en junioren van Fortius hebben automatisch een wedstrijdlicentie, omdat die is inbegrepen bij de contributie.

Senioren en masters kunnen de licentie aanvragen bij de ledenadministratie . De kosten voor een wedstrijdlicentie zijn € 25,35 (tarief 2023). Voor het laatste kwartaal wordt 1/4 van de prijs gerekend. De wedstrijdlicentie is een kalenderjaar geldig en zonder tegenbericht wordt de licentie automatisch jaarlijks verlengd.

Het wedstrijdlicentienummer (tevens lidmaatschapsnummer van de Atletiekunie) is cruciaal bij het inschrijven voor baanwedstrijden. Begin 2020 is de Atletiekunie overgestapt op een nieuw ledensysteem: Volta. Hierdoor zijn er geen digitale ledenpassen meer verstrekt, zoals dat in voorgaande jaren wel gebeurde. De Atletiekunie heeft een app gelanceerd waarin de ledenpas op te roepen is. Lees hier hoe je een account kan aanmaken. Je Atletiekunie-lidmaatschapsnummer is bekend bij de ledenadministratie van Fortius. 

Voor prestatielopen op de weg heb je geen wedstrijdlicentie nodig.

INSCHRIJVEN VOOR WEDSTRIJDEN

Pupillen

Jaarlijks is er de regionale pupillencompetitie. Elk jaar worden clubkampioenschappen voor pupillen georganiseerd. In de winterperiode wordt jaarlijks de regionale crosscompetitie georganiseerd, een reeks van 4 of 5 crosswedstrijden. Ook zijn er in de winter indoorwedstrijden in de atletiekhal. Over al deze wedstrijden worden de ouders/verzorgers geïnformeerd via de "pupillen nieuwsbrief". Voor de meeste wedstrijden kunnen de ouders/verzorgers hun kinderen zelf via internet inschrijven, meestal via het inschrijfprogramma Atletiek.nu.

Uitgebreidere informatie voor ouders/verzorgers van pupillen vind je op deze informatiepagina voor ouders/verzorgers van pupillen

Individuele (baan- en indoor)wedstrijden junioren, senioren, masters

  • Voor uitwedstrijden met voorinschrijving kan je online inschrijven, vaak via Atletiek.nu of soms via een ander inschrijfprogramma. 
  • Voor thuiswedstrijden kan online worden ingeschreven via Atletiek.nu.   

Baan- en indoorwedstrijden worden georganiseerd door de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) van Fortius, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Atletiek.nu

Voor veruit de meeste baanwedstrijden wordt het inschrijfprogramma Atletiek.nu gebruikt. Hieronder leggen we uit hoe je kan inschrijven voor een wedstrijd in Atletiek.nu:

1. Ga naar www.atletiek.nu
2. Klik bovenin de groene balk op "Inschrijven".
3. Klik op de naam van de wedstrijd..
4. Klik op "Atleet" (inschrijven als atleet) of "Ouders" (inschrijven als ouder).
5. Selecteer je vereniging (Fortius) en categorie en aan welke losse onderdelen of meerkamp je mee wilt doen. Vul bij voorkeur ook je beste prestatie in, zodat je in een gelijkwaardige serie wordt geplaatst.
6. Vul je persoonsgegevens in of log in met een bestaand account.
7. Controleer je gegevens.
8. Je ontvangt nu een e-mail met een activatiecode, klik op de link in de e-mail.
9. Volg de verdere instructies en rond je inschrijving af!
10. Inschrijving wijzigen of verwijderen? Je hebt per email een login wachtwoord ontvangen, log in op Atletiek.nu met je e-mailadres en dat wachtwoord. In 'Mijn account' kun je je inschrijving bewerken en verwijderen.

Competitiewedstrijden junioren, senioren, masters

Fortius doet elk jaar in diverse categorieën mee aan de competitie voor clubs van de Atletiekunie. Dit zijn nationale competities in ploegverband. Iedere deelnemer mag daarbij aan maximaal drie onderdelen inclusief de estafette meedoen. Volgens een puntentabel worden aan iedere prestatie punten toegekend. De club die de meeste punten weet te behalen eindigt bovenaan. De ploegleider nodigt je uit om deel te nemen aan de competitiewedstrijd op één of meer onderdelen. Als je niet kunt deelnemen, geef je dit ruim van tevoren aan de ploegleider door, zodat deze een vervanger kan zoeken.

Informatie over de competitie:

Aanschaf clubkleding (verplicht voor deelnemers aan de competitie);

Wedstrijdbepalingen competitie 2022-2023 (pdf-document op de site van de Atletiekunie);

Competitiepagina van de Atletiekunie

Landelijke klassementen

Contactpersoon competitie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over competities per categorie:

competitie junioren CD (U16/U14)

competitie junioren A/B (U20/U18)

competitie senioren

competitie masters

INSCHRIJFGELD

Het inschrijfgeld dient altijd bij inschrijving te worden voldaan. Bij competitiewedstrijden in ploegverband wordt het inschrijfgeld door de vereniging betaald.

AANMELDEN EN OPHALEN STARTNUMMER

Meld je op de dag van de wedstrijd tijdig bij het wedstrijdsecretariaat en haal daar je startnummer. Denk aan veiligheidsspelden of speciale magneetjes om het startnummer op je kleding te bevestigen. Zorg dat je minimaal 10 minuten voor de start van je onderdeel daar aanwezig bent. Meld je daar bij de jury en volg de aanwijzingen van de jury op.

Voor nationale wedstrijden zoals Nederlandse kampioenschappen gelden andere, strengere meldregels.

WEDSTRIJDTENUE 

Bij competitiewedstrijden is het dragen van een clubtenue verplicht. Zie voor wijze van aanschaf onder clubkleding.

VERVOER

Atleten moeten zelf hun vervoer regelen. Reiskosten worden niet vergoed.