Wedstrijddeelname

Update 14-5-2020

WEDSTRIJDLICENTIE

Als je aan atletiekwedstrijden wilt deelnemen, moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Alle pupillen en junioren van Fortius hebben automatisch een wedstrijdlicentie, omdat die is inbegrepen bij de contributie.

Senioren en masters kunnen de licentie aanvragen bij de ledenadministratie . De kosten voor een wedstrijdlicentie zijn ca € 22,50 (tarief 2018). Voor het laatste kwartaal wordt 1/4 van de prijs gerekend. De wedstrijdlicentie is een kalenderjaar geldig en zonder tegenbericht wordt de licentie automatisch jaarlijks verlengd.

Voor prestatielopen heb je geen wedstrijdlicentie nodig.

 

OPZOEKEN VAN WEDSTRIJDEN

Baan- en indoorwedstrijden kunnen worden opgezocht op internet op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie of op www.atletiek.nu.

Aanvullende informatie (programma, tijdschema, routebeschrijving e.d.) staat vaak op de website van de organiserende vereniging.

 

INSCHRIJVEN VOOR WEDSTRIJDEN

Pupillen

Jaarlijks is er de regionale pupillencompetitie. Elk jaar worden clubkampioenschappen voor pupillen georganiseerd. In de winterperiode wordt jaarlijks de regionale crosscompetitie georganiseerd, een reeks van 4 of 5 crosswedstrijden. Ook zijn er in de winter indoorwedstrijden in de atletiekhal. Over al deze wedstrijden worden de ouders/verzorgers geïnformeerd via de "pupillenmail". Voor de meeste wedstrijden kunnen de ouders/verzorgers hun kinderen zelf via internet inschrijven.

Individuele wedstrijden junioren, senioren, masters

  • Voor uitwedstrijden met voorinschrijving kan je online inschrijven, vaak via Atletiek.nu.
  • Voor thuiswedstrijden kan online worden ingeschreven via Atletiek.nu. Baan- en indoorwedstrijden worden georganiseerd door de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) van Fortius, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Instuifwedstrijden: aanmelden kan vlak voor de wedstrijd (meestal tot een half uur van tevoren) bij de wedstrijdorganisatie. Je moet dan het nummer van je wedstrijdlicentie opgeven en ter plekke betalen.

Competitiewedstrijden junioren, senioren, masters

Fortius doet elk jaar in diverse categorieën mee aan de competitie voor clubs van de Atletiekunie. Dit zijn nationale competities in ploegverband. Iedere deelnemer mag daarbij aan maximaal drie onderdelen inclusief de estafette meedoen. Volgens een puntentabel worden aan iedere prestatie punten toegekend. De club die de meeste punten weet te behalen eindigt bovenaan. De ploegleider nodigt je uit om deel te nemen aan de competitiewedstrijd op één of meer onderdelen. Als je niet kunt deelnemen, geef je dit ruim van tevoren aan de ploegleider door, zodat deze een vervanger kan zoeken.

Informatie over de competitie:

Aanschaf clubkleding (verplicht voor deelnemers aan de competitie);
Wedstrijdbepalingen competitie 2020-2021 (pdf-document op de site van de Atletiekunie);

Wijzigingen competitiereglement in 2020 (pdf-document op de site van de Atletiekunie);
De competitiepagina van de Atletiekunie 
Uitslagen en standen;
Contactpersoon competitie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie over competities per categorie:

competitie junioren CD

competitie junioren A/B

competitie senioren

competitie masters


INSCHRIJFGELD

Het inschrijfgeld dient altijd bij inschrijving te worden voldaan. Bij competitiewedstrijden in ploegverband wordt het inschrijfgeld door de vereniging betaald.


AANMELDING BIJ WEDSTRIJDEN

Meld je bij een wedstrijd tijdig bij het wedstrijdsecretariaat en haal daar je startnummer. Denk aan veiligheidsspelden of speciale magneetjes om het startnummer op je kleding te bevestigen. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent bij het betreffende onderdeel en volg daar de aanwijzingen van de jury op.

 

WEDSTRIJDTENUE 

Bij competitiewedstrijden en nationale kampioenschappen is het dragen van een clubtenue verplicht. Zie voor wijze van aanschaf onder clubkleding.


VERVOER

Alleen bij competitiewedstrijden in ploegverband wordt het vervoer soms georganiseerd door de ploegleider. In alle andere gevallen moeten de atleten zelf hun vervoer regelen. Reiskosten worden niet vergoed.