Opbrengst speldjesverkoop naar WNF

Elke wedstrijd zijn er wel een paar atleten die vergeten zijn om veiligheidsspeldjes mee te nemen om hun startnummer op hun shirt te bevestigen. Dat is geen ramp, want de WOC van Fortius heeft altijd speldjes te koop: 4 stuks voor 50 cent. Duur? Niet als je bedenkt dat de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Deze week hebben we € 40,90 over kunnen maken voor de actie “Haaialarm” van WNF.

placeholder image

Baan- en indoorwedstrijden Dordrecht

atletiekbaan dordrecht

De Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) van Fortius organiseert de komende maanden de volgende baan- en indoorwedstrijden:

Update 7-7-2017

za. 1-10-2017 clubkampioenschappen baan alle categorieën  
za. 28-10-2017 indoor recordwedstrijd alle categorieën  
za. 13-1-2018 Regio Indoor jun. CBA/sen./masters (org. StARD)  
za. 10-2-2018 Regio Indoor pupillen en jun. D (org. StARD)  
za. 17-3-2018 Fortius Indoor  

In het baanseizoen organiseert Piet Barends voor atleten van Fortius de onderlinge werpcompetitie. Klik hier voor meer informatie.

Als je meedoet aan een indoorwedstrijd in Dordrecht, zorg er dan voor dat je de juiste punten onder je spikes hebt. Alleen puntjes met een maximale lengte van 5 mm en een stompe punt zijn toegestaan. Klik hier voor meer informatie.

170114RegioIndoor

placeholder image

Masters competitie

Update 30-1-2017

Info 2017:

De masterscompetitie is een landelijke competitie.

Ingeschreven ploegen:

Mannen masters: 2 ploegen
Vrouwen masters: 1 ploeg

De data en locaties voor de masterscompetitie in 2017 zijn:

7 mei bij AV Fortuna in Vlaardingen
25 juni bij Groene Ster in Zevenbergen
10 september finale

Coördinatoren: Erwin van Diemen (mannen 1), Rens van der Elst (mannen 2) en Joke Torbijn (vrouwen).

In de masterscompetitie wordt gewerkt met age-grading. Kort samengevat: een prestatie wordt door middel van de age-grading tabel omgerekend. Deze 'nieuwe' prestatie krijgt de puntentelling zoals vastgesteld door de Atletiekunie in de puntentelling voor (neo-) senioren, junioren A/B en veteranen. Hierdoor kunnen deelnemers van alle masterscategorieën tegen elkaar strijden. Bij werponderdelen mag elke deelnemer tevens gebruik maken van het gewicht dat de WMA (World Masters Athletics) heeft voorgeschreven voor zijn of haar categorie.

Ten behoeve van het vlug om kunnen rekenen van de verschillende prestaties in de leeftijdscategorieën heeft Weia Reinboud een spreadsheet gemaakt. Deze is hier te downloaden (versie mei 2016).

Het programma, de finaleregeling etc. zijn te vinden op blz. 29 en 30 van het nieuwe competitiereglement.