placeholder image

1e Westlandse avondinstuif Naaldwijk 20-4-2018

Sophie van der Spoel (MJB) had op donderdagavond 19 april in Oud-Beijerland in 13,73 een goede 100 meter gelopen. Een dag later zat ze in Naaldwijk opnieuw in de startblokken, nu voor een 200 meter. Ze liep die afstand in 28,30, een persoonlijk record. Behalve aan de 200 meter deed Sophie ook mee met hinkstapsprong. Ook dat ging met 9,66 m heel goed.
Uitslagen 1e Westlandse avondinstuif Naaldwijk 20-4-2018

Foto's en uitslagen 1e wedstrijd Run2day Rotterdam Baancircuit

Op donderdagavond 19 april organiseerde AV Spirit in Oud-Beijerland de eerste wedstrijd van het Run2day Rotterdam Baancircuit. Fortius organiseert op 14 juni de derde wedstrijd van dit baancircuit. Het baancircuit bestaat uit een zestal wedstrijden met als hoofdonderdeel een loopafstand variërend van 1000 tot 5000 m. Het bijprogramma varieert per wedstrijd en wordt bepaald door de organiserende vereniging. Spirit had ervoor gekozen om als voorprogramma van de 3000 m een groot aantal courante en incourante sprintafstanden te organiseren. Gestimuleerd door het verwachte mooie weer had een flink aantal atleten van Fortius zich ingeschreven voor de “3000 m meeting (& sprints)” in Oud-Beijerland. Er werden heel wat persoonlijke records gevestigd.

Lees meer: Foto's en uitslagen 1e wedstrijd Run2day Rotterdam Baancircuit

D-meiden Fortius flitsend van start in competitie

Zaterdag 14 april organiseerde Fortius de eerste wedstrijd in poule 60 in de competitie voor C- en D-junioren. Geholpen door het goede weer en een groot aantal vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement. Fortius nam deel met zes competitieploegen: 1 team JJC, 2 teams JJD, 1 team MJC en 2 teams MJD. Team 1 van de D-meiden deed het bijzonder goed. Zij werden op hun thuisbaan eerste in poule 60. In de landelijke stand staan ze na deze eerste voorrondewedstrijd op de 8e plaats van de 210 teams. Dat is een mooie uitgangspositie voor de rest van de competitie en biedt uitzicht op een finaleplaats: de ploegen die na de drie voorrondewedstrijden bij de beste 12 staan gaan door naar de landelijke finale.

Lees meer: D-meiden Fortius flitsend van start in competitie