placeholder image

Eersel 19-11-2022

In een gymzaal in Eersel werd op zaterdag 19 november een indoor atletiekwedstrijd voor pupillen en junioren C/D georganiseerd. Er werd creatief omgesprongen met de ruimte. Zo was er een 40 meter sprintbaan diagonaal door de zaal gelegd. Van Fortius deed Noah van Bezooijen mee. Hij werd zesde in de driekamp voor jongens junioren D met 7,2 s (handtijd) op de 40 meter, 6,84 m bij het kogelstoten en 1,15 m hoogspringen.
Op de vloer van een gymzaal kan niet met spikes gelopen worden en ook hebben dergelijke wedstrijden geen officiƫle status. Nederland beschikt over negen goedgekeurde indoor atletiekaccommodaties. De Fortiushal is er een van.

Uitslagen Eersel 19-11-2022

Julia van Dorp slingert kogel naar clubrecord

Sinds 1 november komt Julia van Dorp in de categorie meisjes junioren A uit. Dat betekent dat ze nu met een 4 kilo zware kogel moet slingeren, terwijl dat bij de meisjes B maar 3 kilo is. Op zondag 13 november ging Julia naar het Belgische Beveren om daar voor het eerst aan een kogelsingerwedstrijd in haar nieuwe categorie mee te doen. In haar eerste poging slingerde Julia de kogel naar 34,90 m en dat was al meteen 9 cm verder dan het bestaande clubrecord. In haar vierde en laatste poging scherpte ze het record nog eens aan naar 36,30 m.