NK-weekend met wisselend succes Fortiusatleten

Nadat in de afgelopen weekends reeds diverse Nederlandse kampioenschappen indoor voor allerlei categorieën waren verwerkt in Apeldoorn, volgde op 22 en 23 februari de NK indoor voor senioren. Tevens werd in datzelfde weekend het tweede deel van de NK masters gehouden, met onder meer de 200 meter. In totaal kwamen zes atleten van Fortius in actie, met wisselend succes.

Thyra van Diemen en Duane van Dijkhuizen winnen goud op NK

Op de Nederlandse kampioenschappen indoor U20 & U18 die in het weekend van 15 en 16 februari in Apeldoorn werden verwerkt, hebben Thyra van Diemen en Duane van Dijkhuizen goud gewonnen op het onderdeel polsstokhoogspringen. Voor Tibo Visser was er een mooie vierde plaats op de 800 meter en Anniek de Lange werd zesde bij het verspringen.

Duane van Dijkhuizen over 4,63 m

Tijdens een door polsstokhoogtrainer Arno Tavenier georganiseerde wedstrijd op zondagochtend 9 februari in de hal van Fortius, heeft Duane van Dijkhuizen opnieuw het clubrecord polsstokhoogspringen voor junioren A en voor de senioren mannen verbeterd. Duane bedwong de hoogte van 4,63 m, waarmee hij zijn record weer 11 cm scherper stelde. Ook voor de andere deelnemers van Fortius was de wedstrijd een succes.