Kelvin Mol en Eva Blokland op podium NK D-junioren

De nationale D-spelen vonden dit jaar plaats op zondag 12 september. Niet zoals gebruikelijk in het Olympisch Stadion, maar op de vernieuwde baan op Ookmeer in Amsterdam. De D-spelen worden ook wel beschouwd als de Nederlandse kampioenschappen voor D-junioren en het lukt alleen de allerbesten om er een podiumplaats te behalen. Van de zeven deelnemers van Fortius slaagden Kelvin Mol en Eva Blokland daarin. Kelvin (JJD1) stond zelfs twee keer op het podium.

placeholder image

Eindstanden pupillencompetitie 2021

Zaterdag 11 september werd in Oud-Beijerland de laatste wedstrijd in de regionale pupillencompetitie van dit jaar verwerkt. De pupillen van Fortius hebben het heel goed gedaan en er werden weer veel p.r.’s verbeterd. De uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op deze pagina van Atletiek.nu. Ook de eindstanden van de competitie zijn opgemaakt:

Anniek de Lange 5e, Julia van Dorp 8e op NK U18

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 september vonden de Nederlandse kampioenschappen voor junioren (NK U20 & U18) plaats in Amersfoort, georganiseerd door atletiekvereniging Altis. Aan deze NK deden twee atletes van Fortius mee, die daar aantoonden bij de beste junioren van Nederland te horen.

Bij deze NK werd geen publiek toegelaten en helaas was er ook geen livestream beschikbaar. Er bleef voor de meeste geïnterresseerden daarom weinig anders over dan het verloop van de wedstrijd te volgen via de live ingevoerde uitslagen op Atletiek.nu.

placeholder image

Rune Veraart slingert kogel ver weg

Junior D Rune Veraart deed op vrijdagavond 10 september in Soest mee aan een wedstrijd kogelslingeren. Hij slingerde de kogel naar 27,63 m en dat was vijfeneenhalve meter verder dan zijn beste prestatie tot dan toe. Nog niet eerder slingerde een D-junior van Fortius de kogel zo ver weg, wat betekent dat dit officieus een clubrecord voor junioren D is.

Uitslagen Soester Avondwedstrijd, Soest 10-9-2021