Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon?

Een veilige en prettige sfeer bij Fortius, dat willen wij voor iedereen!
Als je een melding of klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon. Het kan gaan over een medesporter, een trainer, een coach/begeleider, een vrijwilliger, een ouder of bijvoorbeeld een medewerker.
De Vertrouwenscontactpersoon zal goed naar je luisteren en samen met jou bekijken hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima.
Als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. Een klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet veilig en prettig voelt bij Fortius.
Bart van Leeuwen en Carine Banga doen dit werk samen voor Fortius, omdat iemand soms liever met een man of een vrouw praat als er iets aan de hand is.
Zij vervangen elkaar ook bij vakanties en hebben allebei veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen. Bart of Carine bespreken hoe jij met je klacht om kunt gaan. Ze luisteren, denken mee, adviseren.

De melding wordt vertrouwelijk behandeld

De naam Vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt deze persoon in vertrouwen iets vertellen. Je kunt in eerste instantie ook anoniem jouw melding doen en overleggen. Iedere klacht wordt gemeld bij een afgevaardigde van het bestuur, zodat deze ook op de hoogte is. Ook hierbij kan de melder anoniem blijven. Als de melding over ernstige seksuele intimidatie of seksueel misbruik gaat, dan wordt er samengewerkt met een deskundige van Centrum Veilige Sport van het NOC*NSF. In dat geval kan het niet meer anoniem. Je kunt als melder altijd zelf kiezen om wel of geen aangifte bij de politie te doen. Dit blijft altijd de keuze van de melder, onafhankelijk van de ernst en aard van de melding.

Bereikbaarheid

Onze mailadressen zijn alleen bedoeld voor een verzoek tot contact. We willen graag dat een klacht vertrouwelijk wordt toegelicht en niet via de mail.
Je kunt telefonisch contact met Carine opnemen via: 06 52645622 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Bart is te bereiken via telefoonnummer: 06-53367515 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Voor dit adres geldt, dat berichten niet door anderen dan Carine en/of Bart worden gelezen.

Carine Banga            Bart van Leeuwen VCP

Carine Banga                                             Bart van Leeuwen