Geschiedenis vereniging

Fortius is een omnivereniging in Dordrecht, die in 2017 is ontstaan uit een fusie tussen de Dordtse Kracht en Atletiekvereniging Hercules (opgericht in 1896) en atletiekvereniging Parthenon (opgericht in 1948). U kunt bij ons terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

U kunt bij Fortius terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

Onderstaand de historie van beide verenigingen die in Fortius zijn opgegaan.

Geschiedenis Hercules

logo herculesHercules is zowel de oudste krachtsport- als atletiekvereniging in Dordrecht. Het begon allemaal op 5 juli 1896 toen een aantal jongelui besloten tot het oprichten van een vereniging met de bedoeling de lichte en zware atletiek te beoefenen. Veel kracht- sportverenigingen die in die tijd werden opgericht, hadden als voorvoegsel “Gymnastiek- en Athletiekvereeniging” want in veel verenigingen werden worstelen en gewichtheffen gecombineerd met atletiek. Momenteel is Hercules nog de enige vereniging in Nederland die zowel een krachtsport- als een atletiekafdeling heeft.

Lees meer: Geschiedenis vereniging

Clubkleding

De clubkleding van Fortius is een combinatie van de clubkleur cyaan met zwart en is voorzien van het Fortiuslogo.

logo fortius

De wedstrijdkleding (atletiek) komt binnenkort beschikbaar. De wedstrijdkleding (mannen/vrouwen/kinder t-shirts, mannen/vrouwen singlets en topje) en andere kleding zoals tights en trainingspakken wordt aangeboden via Macron, een bedrijf met een vestiging in Dordrecht. Alle Fortiuskleding zal via een Macron-webshop worden aangeboden.

20170506CyaanHoodies

Nu reeds beschikbaar: Fortius hoodies. Wil je daar meer over weten, stuur dan een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de kledingcommissie.

 

placeholder image

Vrijwilligers vacaturebank

Leden promotiecommissie

Een speerpunt van de vereniging is om “Fortius” te promoten in het Drechtstedengebied, nieuwe leden aan te trekken en de huidige leden te behouden. Het bestuur kan dit niet alleen en heeft een promotiecommissie ingesteld om deze doelen te realiseren. Het bestuur roept leden op om in deze commissie zitting te nemen en ideeën te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan open dagen, clinics met sportcoryfeeën, genereren media-aandacht, gebruik social media enz. Wil jij meehelpen geef je dan op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Vrijwilligers vacaturebank

sportbegeleiding

In onze hal zijn er iedere week weer heel veel sporters actief. Naast atletiek van onze eigen vereniging Fortius hebben wij vele andere verenigingen en scholen onder ons dak met sporten als badminton, zaalvoetbal, honkbal , gymnastiek, Tae Kwondo, Thaiboksen en noem maar op. Al deze sporters zijn op hun eigen manier met hun sport bezig, de een fanatieker dan de ander, maar op ieder niveau zijn er wel eens vragen over fysieke begeleiding, blessures, voeding, of heeft men behoefte aan therapie of massage.


Sinds enige tijd hebben wij als organisatie gemeend dit binnen de muren van de Reeweghal meer te moeten organiseren als service aan onze sporters en hebben wij diverse mensen benaderd om activiteiten te ontplooien op dit gebied. Zij zullen met enige regelmaat aanwezig zijn in onze accommodatie voor het geven van adviezen, therapie of massage.
Tot uw beschikking staan :

Lees meer: sportbegeleiding
placeholder image

Commissies

Het bestuur wordt bijgestaan door een verenigingsmanager. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is telefonisch te bereiken op 06-19889945.

Daarnaast kent Fortius een aantal actieve commissies en werkgroepen.

Lees meer: Commissies