Nordic walking en Sportief Wandelen

Onze multi-sportvereniging “Fortius” biedt u de mogelijkheid deze twee loopvormen te beoefenen in groepsverband en op verschillende niveau's. Nieuwe leden of leden van Fortius, die willen starten met Nordic Walking / Sportief Wandelen hebben, om dit goed te kunnen doen, enkele lessen nodig in de techniek. Dit kan tijdens de training, of apart met een trainer, voor ze met de al getrainde groep mee kunnen gaan lopen. De nieuwe leden kunnen korte tijd gebruik maken van de poles, die bij Fortius aanwezig zijn. Wanneer de sport bevalt, moet u daarna wel zelf  poles kopen. U hebt zo de gelegenheid om eerst de sport uit te proberen en ook om te kijken welke poles het beste bij u passen voor u ze privé aanschaft. Wel moet u in staat zijn minimaal 1 1/4 uur te wandelen in een redelijk tempo, voor u met groep 1 mee kunt lopen. (Dit ter beoordeling door de trainer.) Hebt u al ervaring en vaardigheid in één van de technieken, dan kunt u altijd een keertje meelopen en kijken of het iets voor u is om wekelijks groepsgewijs met ons mee te trainen. Daarna beslist u pas, of u lid wilt worden van onze vereniging.

Nordic Walking en/of Sportief Wandelen wordt gegeven op maandag- en donderdagavond vanaf 19.15 uur. 

Alleen Sportief Wandelen doen we op woensdagavond vanaf 19.15 uur.

De groepen Nordig Walking en/of Sportief Wandelen trainen op verschillende niveaus:

  • Niveau 1 afstanden 5-7 km in rustig tempo
  • Niveau 2 afstanden 7-10 km in normaal tempo
  • Niveau 3a afstanden boven 10 km in een hoger tempo: 2 uur looptijd
  • Niveau 3b afstanden boven 10 km in hoog tempo
  • Niveau 4 alleen voor gevorderden uit groep 3b in vaak zeer hoog tempo en speciale trainingsvormen

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om ook lange afstanden te trainen (Long Nordic Walking). Dit kan uitsluitend op afspraak met een van de trainers.

sportiefwandelenDe groep Sportief Wandelen op woensdagavond is verdeeld in twee groepen:

  • Niveau 1 afstanden tot 5 tot 7 km in rustig tempo (+/- anderhalf uur per training)
  • Niveau 2 afstanden tot 10 km in stevig tempo (+/- twee uur per training)

Nordic Walkers, die verhinderd zijn op hun trainingsavond en toch 2 maal per week willen lopen in groepsverband zijn van ook harte welkom op deze trainingen als Sportief Wandelaar.

Sportief Wandelaars kunnen ook meelopen bij de Nordic Walkers (met en zonder poles). De afdeling Nordic Walking/Sportief wandelen brengt regelmatig een nieuwsbrief uit.

Bent u eenmaal lid, dan bestaat de mogelijkheid, wanneer er plaats is, ook van andere sporten binnen de vereniging gebruik te maken. U betaalt hiervoor niets extra's. Bekijk onze verdere website voor informatie over alle sportmogelijkheden bij Fortius.

Mocht u interesse hebben en mee willen trainen met Nordic Walking en/ of Sportief Wandelen, dan kunt u bellen of mailen met de onderstaande trainers van de afdelingen.

  • Ad van de Kamp, tel: 078-6141646, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Elly den Haan-de Rover, tel: 078-6143658, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainers Nordic Walking

Chione van der Beek  Maandag
Elly den Haan- de Rover           Maandag 
Ad van de Kamp  Maandag/Donderdag

Trainers Sportief Wandelen

Elly den Haan- de Rover           Woensdag