Verenigingsinformatie

placeholder image

Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon?

Een veilige en prettige sfeer bij Fortius, dat willen wij voor iedereen!
Als je een melding of klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon. Het kan gaan over een medesporter, een trainer, een coach/begeleider, een vrijwilliger, een ouder of bijvoorbeeld een medewerker.
De Vertrouwenscontactpersoon zal goed naar je luisteren en samen met jou bekijken hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima.
Als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. Een klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet veilig en prettig voelt bij Fortius.
Bart van Leeuwen en Carine Banga doen dit werk samen voor Fortius, omdat iemand soms liever met een man of een vrouw praat als er iets aan de hand is.
Zij vervangen elkaar ook bij vakanties en hebben allebei veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen. Bart of Carine bespreken hoe jij met je klacht om kunt gaan. Ze luisteren, denken mee, adviseren.

De melding wordt vertrouwelijk behandeld

De naam Vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt deze persoon in vertrouwen iets vertellen. Je kunt in eerste instantie ook anoniem jouw melding doen en overleggen. Iedere klacht wordt gemeld bij een afgevaardigde van het bestuur, zodat deze ook op de hoogte is. Ook hierbij kan de melder anoniem blijven. Als de melding over ernstige seksuele intimidatie of seksueel misbruik gaat, dan wordt er samengewerkt met een deskundige van Centrum Veilige Sport van het NOC*NSF. In dat geval kan het niet meer anoniem. Je kunt als melder altijd zelf kiezen om wel of geen aangifte bij de politie te doen. Dit blijft altijd de keuze van de melder, onafhankelijk van de ernst en aard van de melding.

Bereikbaarheid

Onze mailadressen zijn alleen bedoeld voor een verzoek tot contact. We willen graag dat een klacht vertrouwelijk wordt toegelicht en niet via de mail.
Je kunt telefonisch contact met Carine opnemen via: 06 52645622 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Bart is te bereiken via telefoonnummer: 06-53367515 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Voor dit adres geldt, dat berichten niet door anderen dan Carine en/of Bart worden gelezen.

Carine Banga            Bart van Leeuwen VCP

Carine Banga                                             Bart van Leeuwen

Clubkleding

Clubkleding atleten

Voor competitiewedstrijden van atletiek is een clubtenue verplicht. Voor overige wedstrijden en trainingen is het leuk om in een Fortiusshirt te sporten. Het Fortius clubtenue bestaat uit een shirt/singlet/topje in de kleur cyaan (met daarop het Fortiuslogo) en een short/tight in de kleur zwart. De kleding wordt geleverd door Balans. 

Twee keer per jaar organiseert Fortius pasavonden in het clubgebouw. In die periode van twee weken kan iedereen kleding bestellen op de website van Balans en op dat moment online aan Balans betalen. Alle bestelde kleding wordt als pakket naar Fortius gestuurd en vrijwilligers zullen die kleding uitdelen. Nadat de website sluit is er een levertijd van zes weken. Voor het labelen en inpakken van de kleding door Balans komt er per bestelling nog 3,50 euro bij.

De website staat echt maar twee keer per jaar open en je kunt buiten deze momenten geen kleding bestellen.

Let op: mocht je niet passen, bestel dan niet te klein, want de kleding valt klein uit. Het is raadzaam om wel te komen passen.

 

Magneetjes in plaats van speldjes

Baal jij ook zo van die speldjes die je in je mooie clubkleding moet steken om je startnummer te bevestigen? Daarvoor is een andere bevestigingsmanier mogelijk: bibbits. Dit zijn krachtige kunststof magneetjes. Verkrijgbaar bij diverse (online) sport- en hardloopwinkels.  

bibbits.nl

placeholder image

Sportmassage - sporttherapie - triggerpoint-therapie

 Henry Monteiro                          EHBO ruimte

Update: 10-6-2022

Ik ben sportmasseur, sporttherapeut en myofasciaal therapeut bij Fortius. Er zijn al vele sporters langs geweest om de spieren te laten masseren of behandelen.

Zo behandel ik mensen preventief om blessures te voorkomen met sportmassages of geef ik myofasciale therapie bij stijve, gespannen of pijnlijke (overbelaste) spieren.
Ik behandel mensen met nek- en schouderklachten, hoofdpijn, (lage) rugklachten, klachten aan de bovenste extremiteiten o.a. de tennisarm, klachten aan de onderste extremiteiten zoals knie- en enkelklachten of pijn aan de achillespees.

De therapie die ik toepas is of alleen sportmassage of een combinatie van triggerpointtherapie (in de vorm van massage), fascia release, therapeutische massage.
Ik heb me aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Myofasciale therapie valt onder de alternatieve geneeskunde. Er zijn zorgkostenverzekeringen die het consult vergoeden als u aanvullend verzekerd bent. Altijd even navragen bij uw zorgkostenverzekering.

Leden van Fortius krijgen korting op een behandeling. Een consult van 25 minuten kost € 17,50 voor Fortius leden. (normaal € 22,50)

Ik heb praktijk thuis op de Stooplaan 19. Zie voor openingstijden en verdere informatie mijn website.

Henry Monteiro

Sportmasseur
Sporttherapeut
Myofasciaaltherapeut

Tel.: 0611516662
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
w.: www.hjmsportmassage.nl