Verenigingsinformatie

placeholder image

Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een Vertrouwenscontactpersoon?

Een veilige en prettige sfeer bij Fortius, dat willen wij voor iedereen!
Als je een melding of klacht hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging, kun je contact opnemen met een Vertrouwenscontactpersoon. Het kan gaan over een medesporter, een trainer, een coach/begeleider, een vrijwilliger, een ouder of bijvoorbeeld een medewerker.
De Vertrouwenscontactpersoon zal goed naar je luisteren en samen met jou bekijken hoe het probleem het best kan worden aangepakt. Als je het probleem zelf kunt oplossen, prima.
Als je er hulp bij nodig hebt, bespreken we dat ook. Een klacht kan gaan over pesten, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie; eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet veilig en prettig voelt bij Fortius.
Bert den Boer en Carine Banga trainen allebei bij Fortius. Zij doen dit werk samen voor Fortius, omdat iemand soms liever met een man of een vrouw praat als er iets aan de hand is.
Zij vervangen elkaar ook bij vakanties en hebben allebei veel ervaring met het begeleiden en coachen van mensen. Bert of Carine bespreken hoe jij met je klacht om kunt gaan. Ze luisteren, denken mee, adviseren.

De melding wordt vertrouwelijk behandeld

De naam Vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt deze persoon in vertrouwen iets vertellen. Je kunt in eerste instantie ook anoniem jouw melding doen en overleggen. Iedere klacht wordt gemeld bij een afgevaardigde van het bestuur, zodat deze ook op de hoogte is. Ook hierbij kan de melder anoniem blijven. Als de melding over ernstige seksuele intimidatie of seksueel misbruik gaat, dan wordt er samengewerkt met een deskundige van Centrum Veilige Sport van het NOC*NSF. In dat geval kan het niet meer anoniem. Je kunt als melder altijd zelf kiezen om wel of geen aangifte bij de politie te doen. Dit blijft altijd de keuze van de melder, onafhankelijk van de ernst en aard van de melding.

Bereikbaarheid

Onze mailadressen zijn alleen bedoeld voor een verzoek tot contact. We willen graag dat een klacht vertrouwelijk wordt toegelicht en niet via de mail.
Je kunt telefonisch contact met Carine opnemen via: 06 52645622 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Bert is te bereiken via telefoonnummer: 06 28430164 of via zijn mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Voor beide adressen geldt, dat berichten niet door anderen dan Carine of Bert worden gelezen

Carine Banga            Bert den Boer

Carine Banga                                             Bert den Boer

Clubkleding

Clubkleding atleten

Voor competitiewedstrijden van atletiek is een clubtenue verplicht. Voor overige wedstrijden en trainingen is het leuk om in een Fortiusshirt te sporten. Het Fortius clubtenue bestaat uit een shirt/singlet/topje in de kleur cyaan (met daarop het Fortiuslogo) en een short/tight in de kleur zwart. De kleding wordt geleverd door Balans. 

Twee keer per jaar organiseert Fortius pasavonden in het clubgebouw. In die periode van twee weken kan iedereen kleding bestellen op de website van Balans en op dat moment online aan Balans betalen. Alle bestelde kleding wordt als pakket naar Fortius gestuurd en vrijwilligers zullen die kleding uitdelen. Nadat de website sluit is er een levertijd van zes weken. Voor het labelen en inpakken van de kleding door Balans komt er per bestelling nog 3,50 euro bij.

De website staat echt maar twee keer per jaar open en je kunt buiten deze momenten geen kleding bestellen.

Let op: mocht je niet passen, bestel dan niet te klein, want de kleding valt klein uit. Het is raadzaam om wel te komen passen.

 

Magneetjes in plaats van speldjes

Baal jij ook zo van die speldjes die je in je mooie clubkleding moet steken om je startnummer te bevestigen? Daarvoor is een andere bevestigingsmanier mogelijk: bibbits. Dit zijn krachtige kunststof magneetjes. Verkrijgbaar bij diverse (online) sport- en hardloopwinkels.  

bibbits.nl

placeholder image

Sportmassage - sporttherapie - triggerpoint-therapie

 Henry Monteiro                          EHBO ruimte

Sinds november 2014 ben ik sportmasseur en en iets later ook triggerpoint-therapeut bij het tegenwoordige Fortius. Er zijn al vele sporters langs geweest om de spieren te laten masseren of behandelen. Wat velen nog niet weten is dat ik ook natuurgeneeskundig sporttherapeut ben. Wat doet nu een sporttherapeut.