Met veldlopen of crossen kom je de winter wel door; crosscompetitie

Op zaterdag 5 november 2022 heeft bij AV Passaat in Papendrecht de eerste van vijf wedstrijden in de regionale Stard crosscompetitie (atletiek regio Dordrecht) plaatsgevonden. Het was een prachtige, zonnige dag na een nacht met heel veel regen. Het park waar in moest worden gelopen lag er mooi bij met veel herfstkleuren. Voor de toeschouwers was er van de wedstrijd niet heel veel te zien anders dan de start en finish omdat het park vanaf Passaat moeilijk bereikbaar is. De inzet van de pupillen was er niet minder om. Het totaal aantal deelnemers namens Fortius lag rond de 75. Dat is in vergelijking tot voorgaande jaren een stabiel getal. We hopen daar met onze proefcross tijdens de training van 22 oktober 2022 een positieve bijdrage aan te hebben geleverd.

Heb je je nog niet ingeschreven voor de competitie en zou je dat alsnog willen dan kan er worden na-inschreven tot en met zondag 20 november 2022; alleen via deze link Inschrijfformulier 45ste  veldloopcompetitie Stard 2022-2023. De kosten van EUR 8,00 per persoon neemt Fortius voor haar rekening. De uitslagen volgen via uitslagen.nl Voor meer informatie lees de pupillen e-mail van 29 oktober 2022 of www.atletiek-regio-dordrecht.nl

De nog komende wedstrijden zijn: AV Spirit (Oud-Beijerland) op 26 nov, Fortius Merwelandencross op 21 jan, AAA (Alblasserdam) op 4 feb en Typhoon (Gorinchem) op 18 feb.

De jeugdtrainers vinden het fijn dat er pupillen deelnemen aan de veldloop-/crosscompetitie aangezien in de winter de basis wordt gelegd voor de zomer. Bovendien is het leuk en gezellig om naar verenigingen in de regio te reizen en de competitie met elkaar aan te gaan.

Kun je er geen genoeg van krijgen of wil je wel eens met andere kinderen de strijd aangaan dan zou je er ook eens voor kiezen om in West-Brabant (regio12.nl/cross) of Midden-Brabant (regio13.nl/cross-circuit) een cross te lopen. Veel wedstrijden staan ook open voor deelnemers uit een andere regio.

Niet heel veel verder ligt de grens met België. Daar zijn ze pas echt verzot op veldlopen. Je kunt dan lopen in de categorie: kuikentjes, eendjes, benjamins, pupillen, miniemen, kadetten, scholieren, junioren, senioren, sportiva’s of veteranen.

Overigens is er ook een aantal enthousiaste atleten dat al sinds jaar en dag naast de regionale veldlopen ook deelneemt aan grotere crossen met (inter-)nationale allure van het Nationaal crosscircuit zoals de Warandeloop in Tilburg (26 nov), de Sylvestercross in Soest (31 dec), de Abdijcross in Kerkrade (21 jan), de Mastboscross in Breda (28 jan) en het afsluitende NK-cross in Nijverdal (26/27 feb).

Als dat te ver weg is of te veel dan zou je ook kunnen kiezen voor een losse wedstrijd: onze eigen Wantijparkloop (26 nov), de Schapenkoppencross (24 dec) of de Fortius Merwelandencross (21 jan).

Mark Uilhoorn, trainers coördinator pupillen atletiek.