Inschrijving pupillencompetitie 2022

Over een kleine maand gaan we ook outdoor (buiten) weer beginnen met de zomercompetitie voor pupillen!

Onderstaand een korte uitleg wat deze competitie precies inhoudt. Elk jaar organiseert de Stichting Atletiek Regio Dordrecht (StARD) in de zomer een baancompetitie voor pupillen. Deze competitie bestaat uit 5 wedstrijden (waarvan je er aan minimaal 4 moet deelnemen om in het eindklassement voor te komen) in onze regio;

  1. zaterdag 16 april bij Passaat te Papendrecht
  2. zaterdag 21 mei bij AAA te Alblasserdam
  3. zaterdag 04 juni bij Typhoon te Gorinchem
  4. zaterdag 02 juli bij Fortius te Dordrecht
  5. zaterdag 10 september bij Spirit te Oud-Beijerland

 

Alle wedstrijden natuurlijk onder voorbehoud in verband met de dan geldende coronarichtlijnen vanuit de overheid.

Op de wedstrijddag arriveer je ongeveer 30 minuten voor je eerste onderdeel bij de organiserende vereniging. Je kunt er van uitgaan dat je ongeveer een dagdeel (ochtend of middag) kwijt bent met de wedstrijd. Alle wedstrijden starten om 10.30 uur. In voorgaande jaren startten de mini- en c-, en b-pupillen vroeg in de ochtend en de a-pupillen wat later op de ochtend. Dit is trouwens geen garantie voor het komende seizoen.
Het schema en de wedstrijdonderdelen worden bekend gemaakt in de week voor de betreffende wedstrijd (uiterlijk op donderdag) via atletiek.nu.
 
Mini’s en C-Pupillen: De wedstrijd bestaat uit een meerkamp ( 40 meter sprint, vortexwerpen en verspringen), een lange afstand (600 meter), en een (pendel)estafette.
B en A-pupillen; een meerkamp (40/60 meter sprint, vortexwerpen of kogelstoten en ver- of hoogspringen), een lange afstand van 1000 meter en een (pendel)estafette.

Als eerste ga je je startnummer ophalen. De Fortius-nummers worden in de ochtend meestal door een trainer opgehaald, want er zijn bij elke wedstrijd ALTIJD trainers aanwezig (er is namelijk geen training op deze wedstrijddagen, dus beter om allemaal mee te doen!). Bij alle wedstrijden is er altijd wel een gedeelte langs de kant van de baan (als het regent onder een paraplu en bij felle zon onder een parasol) waar alle Fortius-deelnemers en supporters zitten tijdens de wedstrijd. Hier kun je dan ook de startnummers vinden en deze daarna bevestigen op je shirt met je zelfmeegebrachte veiligheidsspeldjes.

Na een kleine warming up met je groep ga je aan de wedstrijd beginnen; meisjes en jongens apart. De wedstrijd bestaat uit een meerkamp, een lange afstand en mogelijk een estafette (afhankelijk van het aantal deelnemers) en je bent zelf verantwoordelijk om op tijd bij het onderdeel te zijn;
Bij de loopnummers heb je logischerwijs één poging om je sprint of lange afstand te lopen. Bij de overige technische onderdelen komt het er meestal op neer dat je één oefenpoging hebt en daarna 3x voor het "echt" gaat werpen/stoten/springen. De beste poging van de 3 telt mee voor het klassement.

Als je de meerkamp en de lange afstand hebt afgewerkt, wordt er in het wedstrijdsecretariaat een klassement opgemaakt. Daarnaast wordt er ook nog een estafette loop gehouden waarvan geen klassement wordt opgemaakt omdat de teams meestal per wedstrijd verschillen door ziekte, vakantie, blessures etc.
Als alle onderdelen klaar zijn, vindt de diploma-uitreiking zo snel mogelijk plaats. Het is natuurlijk leuk om je diploma zelf uitgereikt te krijgen, dus blijf aanwezig totdat de uitreiking is geweest. Tussendoor kun je nog fijn rondom de baan spelen met je vriendjes.
 
Na de eerste drie wedstrijden wordt ook nog een tussenklassement opgemaakt voor de Vijf regio-ontmoeting. De beste pupillen worden voor die wedstrijd uitgenodigd. Dat is ieder jaar weer een erg gezellig en sportief gebeuren. Dit jaar op zaterdag 25 juni in Terneuzen.

Bij de laatste (5e) wedstrijd in Oud-Beijerland wordt het eindklassement bekendgemaakt (voor de kinderen die aan minimaal 4 wedstrijden hebben deelgenomen) en daar worden dan ook de prijzen uitgereikt.

De trainers van de Fortius pupillen zouden het erg leuk vinden als er zo veel mogelijk pupillen aan deze competitie gaan meedoen. De kosten voor de gehele competitie (€10,00) worden door Fortius betaald, voor jou dus GRATIS DEELNEMEN! Maar als je bent ingeschreven, wordt er wel van je verwacht dat je aan minimaal 4 van de 5 wedstrijden deelneemt.
De inschrijving is inmiddels geopend en zaterdag 02 april is de laatste inschrijfdag!
Inschrijven dient dit jaar door de ouders te worden gedaan en wel voor alle 5 de wedstrijden afzonderlijk in één keer via atletiek.nu. Op deze manier kan de organisatie rechtstreeks communiceren met de ouders, laten weten als het chronologisch overzicht beschikbaar is of met andere belangrijke zaken.

Hier de inschrijflinkjes;
Wedstrijd 1

Atletiek.nu heeft een nieuwe optie, waarbij de beste prestaties automatisch worden ingevuld (voor wie er al eerder wedstrijden heeft gedaan). Dit hoeft dus niet meer te gebeuren door de ouders en hierdoor zullen de loopafstanden worden ingedeeld in series die aan elkaar gewaagd zijn.
En een tip van de Fortius-trainers, schrijf je in voor zowel de meerkamp als de lange afstand. Op de dag zelf kun je eventueel besluiten om de lange afstand niet te lopen, maar het is niet meer mogelijk om de lange afstand te lopen als je je niet hebt ingeschreven.

We hopen dat we deze zomer met een grote Fortius-delegatie bij de zomercompetitie aanwezig te kunnen zijn. Heb je nog vragen over bijvoorbeeld je licentienummer of atletiek.nu dan kun je terecht bij Dini Grootenboer, je eigen trainer of via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..