Vacature voorzitter

Het bestuur van Fortius is (op korte termijn) op zoek naar een voorzitter.

De huidige voorzitter (foto) heeft aangegeven dat de pensioenleeftijd voor zijn bestuurslidmaatschap is aangebroken.

Het bestuur geeft leiding aan de vereniging, bepaalt het beleid (verenigings- en technisch beleid), in samenspraak met de commissies. De voorzitter en de overige leden van het dagelijks bestuur hebben hier een voortrekkersrol in en bewaken het beleid.

Wat houdt de functie in?

Leiden van de algemene vergaderingen en de vergaderingen van het bestuur en leden. Leiden van het bestuur: initiatieven nemen, coördineren en het uitvoeren van bestuurswerkzaamheden. Mede opstellen van en bewaken van verenigings- en technisch beleidsplan, budget en begroting. Klankbord voor bestuursleden, commissieleden, leden, ouders en trainers. Vertegenwoordiging van de vereniging naar binnen en buiten.

Wat heb jij ervoor nodig?

Affiniteit met amateursport en beleidswerk. Organisatiebewustzijn, enige ervaring met beleid en aansturen van vrijwilligers en personeel. Interesse in mensen.

Hoeveel tijd kost mij dat?

Gemiddeld zo’n 5-8 uur per week. De bestuursvergadering wordt eens per maand gehouden. Het overleg van het dagelijks bestuur is ook eens per maand.
Verder is er regelmatig werkoverleg met de verenigingsmanager.
Incidenteel kan dit meer zijn, bijvoorbeeld in de aanloop naar een ledenvergadering.

Vergoeding

De vrijwilligersvergoeding is van toepassing.

Interesse of vragen?

Neem, als je interesse hebt of vragen hebt over deze vacature, s.v.p. contact op met de huidige voorzitter Jan van Haren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of met de secretaris van het bestuur Jan van Dalen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 Jan van Haren

Jan van Haren, de huidige voorzitter