Fortius brengt bevrijdingsvuur naar Dordrecht

Zoals jullie wellicht in de Nieuwsbrief hebben gelezen, wordt er ook in 2020 een Estafetteloop gehouden van Wageningen naar Dordrecht, waar we gezamenlijk met circa 200 andere loopgroepen uit verschillende steden het Bevrijdingsvuur gaan ophalen en van Wageningen naar Dordrecht gaan brengen.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn. In Normandië werd na de bevrijding een vuur ontstoken, waar het eeuwig brandend vuur in Wageningen nog steeds van "afstamt". Wij gaan al lopend in estafettevorm dit vuur, deze vrijheid naar Dordrecht brengen. Wanneer we in Dordrecht aankomen, zullen we tezamen met de jeugd van Fortius het vuur naar het Oranje Comité brengen, zodat ook in Dordrecht de ceremonie bij het monument kan worden gestart.

Het plan is om rond 00:30 uur op 5 mei vanuit Wageningen te vertrekken en het vuur de reis van circa 80 km richting Dordrecht te laten afleggen. De ceremonie vindt in de loop van de ochtend van 5 mei plaats (tijdstip nog niet exact bekend).

Wat willen we gaan doen?

Er moeten busjes komen, waar we een chauffeur voor nodig hebben. Dan is de indeling per busje 5 lopers en een fietser. Elke loper wordt tijdens het lopen begeleid door de fietser. Er wordt gewisseld na circa 3-5 km (nader te bepalen) zodat de volgende loper kan starten. Hoe meer lopers er mee willen doen, hoe meer busjes we nodig hebben. Voordeel van meer (dan 5) lopers is dat je nooit alleen hoeft te lopen, want je trekt gezamenlijk op en staat daarmee een beetje extra stil (niet letterlijk) bij onze verworven vrijheid. Meer dan vijf lopers betekent wel meer busjes, meer chauffeurs, meer fietsers.

Heb jij interesse om mee te doen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..