[FOTO'S] 726 deelnemers Dordtse Biesbosch Halve Marathon

De foto's van de Biesbosch Halve Marathon zijn nu te vinden op de uitslagenpagina op onze website!

 

De 42ste editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon vond vandaag plaats in een onverwacht aangenaam Dordrecht. Vooraf waren de weersvoorspellingen niet heel erg gunstig, maar uiteindelijk konden de lopers en vrijwilligers vandaag genieten van een aangename temperatuur en bleven de paraplu’s opgeborgen.Jeugdlopen

Toen rond een uur of acht de wekkers gingen van de meeste lopers, stond al een groep vrijwilligers van Fortius en het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit op de baan en op het parcours om alles gereed te maken voor de wedstrijd. Binnen enkele uren stond alles klaar en begon het terrein vol te lopen met jeugd. Traditioneel begint de sportdag met de Riwal jeugdlopen. De allerjongsten mochten het spits afbijten met de 400 meter. Achtereenvolgens werden de 600, 800 en 1200 meter gelopen. In totaal wisten 181 kinderen hun afstand succesvol af te leggen. De meeste jeugd was afkomstig van de eigen vereniging, van OBS De Griffioen en van basisschool Het Kompas. Alle kinderen werden beloond met een glanzende medaille aan de finish en knuffels van trotse ouders. De beste drie jongens en meisjes op elke afstand mochten daarnaast nog een standaard of beker in ontvangst nemen bij de prijsuitreiking.

Om 12 uur startten de lopers die de 5 en 10 km af gingen leggen. De TIME prestatielopen voerden over dijken langs de groene oevers van het Wantij. Degenen die het minst tijd hadden daarvan te genieten, waren wel degenen die het snelst over de finish kwamen. Bij de vrouwen werd de loop over 5 km gewonnen door Michelle Taivel in een tijd van 21:26. Sophia Otte en Nora in ’t Veld bezetten de tweede en derde plek. Bij de mannen ging de eerste plaats naar de Tilburger Bram Maas. Hij kwam na 16 minuten en 52 seconden over de finish. Hij werd gevolgd door Arjan Sterk en Iwan Klijn. Zowel bij de mannen als vrouwen werd er een stuk sneller gelopen dan afgelopen jaar.

Aan de dubbele afstand, de 10 km, deden 68 lopers mee. Bij de mannen greep Wouter Jansen de gouden medaille en bij de vrouwen ging deze naar Christel van den Eijnden. Zij deden er respectievelijk 34:30 en 45:47 over.

Timo de GeusEen flinke groep van 401 lopers waagde zich aan de 21,1 kilometer. Hun route doorkruiste de Dordtse Biesbosch, waar deze loop haar naam aan dankt. Hun route voerde door de mooie natuur van de Merwelanden, die in een zwak zonnetje misschien wel het best tot zijn recht kwam. Langs het Moldiep, de Helsloot en de Beneden-Merwede kwamen zij weer terug in de bebouwing van Dordrecht. Na 1:13:16 was Timo de Geus van Spirit Oud-Beijerland de eerste mannelijke loper die finishte en zo even later de bovenste trede van het ereschavot mocht bestijgen. Op gepaste afstand finishten Pol Nabben en Leendert van der Lugt op de tweede en derde plek achter hem. De winnaar van afgelopen jaar, Arjan Kaashoek, eindigde op de ondankbare vierde plek. In de categorie mannen 35 ging de winst naar Cornelis Chatziioannou in een mooie tijd van 1:16:25. 

Annemarie KersbergenBij de vrouwen wist Fortiusatlete Annemarie Kersbergen met overmacht de winst te behalen. Zij finishte na 1:27:57 en bleef zo de andere vrouwen ruimschoots voor. Afgelopen jaar moest zij nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar de trainingsarbeid van het afgelopen jaar heeft zich duidelijk uitbetaald. Zij liep ruim 4 minuten sneller dan vorig jaar. Achter haar finishte Cora Vlot in een tijd van 1:36:42. De atlete van Passaat wist met deze tijd de eerste plek te behalen in haar leeftijdscategorie vrouwen 45 en prolongeerde zo haar titel van vorig jaar. Ook de derde atlete mocht de bovenste trede van het ereschavot betreden. Vivianne Steegstra won in haar leeftijdscategorie vrouwen 35 in een tijd van 1:37:37.

Alle uitslagen, ook van de overige leeftijdscategorieën, zijn HIER te vinden.

Deze wedstrijddag zou nooit mogelijk zijn geweest zonder de inzet van tientallen vrijwilligers bij de inschrijftafels, op de atletiekbaan en op het parcours. Veel dank voor jullie trouwe inzet en we hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen!

Tot slot dank voor alle lopers die er een geweldige dag van hebben gemaakt. Ook jullie hopen wij volgend jaar weer te mogen begroeten op ons parcours en uit te dagen jullie tijd van dit jaar te verbeteren!

 

Organisatieteam Dordtse Biesbosch Halve Marathon

P.S.

Verschillende fotografen hebben op het parcours en aan de finish foto’s gemaakt, welke zo snel mogelijk HIER op deze website gepubliceerd zullen worden.