YogaAtelier op 21 juni

Op woensdag 21 juni is het internationale yoga dag. Over de gehele wereld zullen er verschillende activiteiten plaats vinden om stil te staan bij de werking van yoga voor lichaam en geest. Ook Fortius zal dit jaar een gave ochtend organiseren, namelijk een heus YogaAtelier. Na een ontspannen Gentle Yoga-les creëren we een prachtige schildering voor meer rust in lijf en hoofd. We beginnen om 9.15u, inschrijven kan via sportklok of mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem je eigen yogamatje en een handdoek mee. Voor andere benodigde materialen wordt gezorgd. Zien we jou ook!?

Overlijden Piet Schoon

Op 17 mei 2023 is ons lid en vrijwilliger Piet Schoon op 76-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds 1 juni 1987 lid van Hercules/Fortius.

Hij heeft veel betekend voor de atletiek in Dordrecht, regio en in den lande. Hij heeft zich ingezet voor de atletiek en de vereniging, waarbij hij allerlei vrijwilligersfuncties heeft vervuld, zoals districtsvertegenwoordiger van het toenmalige district West II, regiobestuurder regio Dordrecht, bestuurslid van Hercules, jurylid, wedstrijdleider en andere functies.

Het bestuur wenst zijn vrouw en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

De crematie heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

Reewegpark feestelijk geopend

Op woensdag 10 mei is het nieuwe Reewegpark feestelijk geopend. Dit park, dat pal naast onze Fortiushal ligt, is aangelegd door de gemeente Dordrecht en fleurt ons sportpark wat verder op. Door de nieuw aangelegde paden en een nieuwe brug is er nu een korte verbinding met de Vogelbuurt. In het midden van het park is een aantal speeltoestellen geplaatst. De buurtbewoners hebben mee mogen denken over de indeling van het park. Zo is er ook een kruidentuin en een cirkelvormig grasveld te vinden. Uiteraard zijn wij erg blij met het park. Niet alleen is het een mooie plek om te wandelen of voor kinderen om te spelen. Ook onze trainers gaan het park weten te vinden om hier te kunnen trainen.

Afgelopen woensdag was de officiële opening. Hierbij waren vertegenwoordigers van de gemeente Dordrecht en de provincie Zuid-Holland aanwezig. Daarnaast waren er door stichting Wij Voor De Jeugd allerlei activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Alle sportverenigingen van het sportpark waren uitgenodigd om daarbij aan te sluiten en dus was ook Fortius van de partij. Naast een afvaardiging van ons bestuur waren ook enthousiaste trainsters aanwezig om de kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de omnisportvereniging Fortius. Ook onze eigen mascotte, Sportius, was van de partij. Al met al dus een hele geslaagde middag!

Voor alle foto's, klik hier!

Tussenstand PR-competitie op 30 april 2023

Bij het verwerken van de uitslagen bleek, dat bij de tussenstand van 31 maart 2023 de uitslagen van 25 maart van de meisjes pupillen niet waren verwerkt in de PR-ranglijsten. Ze zijn bij deze tussenstand wel meegenomen, zodat momenteel alles weer klopt.
Dankzij de de verschillende competitiewedstrijden is het aantal atleten op de diverse lijsten sterk gestegen en staan er momenteel in totaal 157 atleten op de lijsten (39 jongens pupillen, 60 meisjes pupillen, 30 jongens junioren en 28 meisjes junioren).