Tot 6 oktober met voorrang inschrijven voor Indoor Recordwedstrijden

Op zaterdag 26 oktober worden weer de jaarlijkse Indoor Recordwedstrijden georganiseerd. Fortius organiseert deze wedstrijden elk jaar eind oktober om pupillen en junioren die per 1 november overgaan naar een nieuwe categorie nog een laatste kans te geven hun records in hun huidige categorie te verbeteren. Alle p.r.’s tellen natuurlijk mee voor de PR-competitie!
Bij de pupillen en junioren D worden alleen leden van Fortius toegelaten. Vanaf junioren C en ouder is het een wedstrijd met open inschrijving. Let bij het inschrijven goed op dat je voor de juiste wedstrijd inschrijft. Leden van Fortius krijgen voorrang indien zij inschrijven vóór 6 oktober. Daarna geldt: vol = vol.

Lees meer: Tot 6 oktober met voorrang inschrijven voor Indoor Recordwedstrijden

Tussenstand PR-competitie na 10 maanden

Tussenstand PR-competitie op 31 augustus 2019 (na 10 maanden)

De laatste anderhalve maand was er weinig activiteit te bespeuren aan het wedstrijdfront. Op zich niet zo verwonderlijk, daar dit de vakantieperiode was. Er zijn dan ook in de breedte geen grote veranderingen te noteren.
Dus nog twee maanden te gaan met een aantal wedstrijden waaraan (hopelijk) veel jeugdleden van Fortius aan deelnemen (5e wedstrijd pupillencompetitie, clubkampioenschappen en indoor recordwedstrijden).

Lees meer: Tussenstand PR-competitie na 10 maanden

Inschrijving clubkampioenschappen geopend

De Fortius Clubkampioenschappen op de baan worden georganiseerd op zaterdag 5 oktober. Het is de laatste baanwedstrijd van dit jaar.

Voor de pupillen zijn er meerkampen en een 600 of 1000 meter.
Voor de junioren, senioren en masters zijn er losse onderdelen. De junioren, senioren en masters krijgen bij de werponderdelen en bij het verspringen elk vier pogingen. 
Voor alle pupillen die meedoen zijn er medailles en diploma’s. De pupillen die clubkampioen worden krijgen een extra ereprijs. Voor de junioren, senioren en masters zijn er geen prijzen en wordt uitsluitend gestreden om de titel van clubkampioen.

Lees meer: Inschrijving clubkampioenschappen geopend

Doe mee met een onderzoek naar blessures!

Wil je bijdragen aan het vergroten van kennis over hardloopblessures, dan kun je nu meedoen aan een nieuw onderzoek van het Amsterdamse Universitair Medisch Centrum. Het onderzoek richt zich op de ervaringen die jijzelf met blessures hebt en op de verschillende manieren waarop jij blessures probeert te voorkomen. Het onderzoek staat onder leiding van Evert Verhagen, hoogleraar aan de Vrije Universiteit en - wat natuurlijk veel belangrijker is - lid van Fortius. Meedoen betekent dat je geïnterviewd wordt. Dat interview duurt maximaal een half uur. Tijd en plaats wordt later in overleg gepland. Als je daarvoor reiskosten moet maken, dan krijg je daar een vergoeding voor. Bovendien wordt onder de deelnemers een Polar Vantage V-horloge verloot.

Lees meer: Doe mee met een onderzoek naar blessures!

Fortius toch met twee masterteams in finale

Op 22 september zal niet alleen het mannenteam van Fortius meedoen aan de finale in de Masterscompetitie op onze eigen locatie, maar ook ons vrouwenteam is nog toegevoegd aan de lijst van finalisten. Oorspronkelijk had het vrouwenteam van Fortius zich net niet geplaatst voor die finale, maar deze week ontvingen we bericht van de Atletiekunie dat er door de afmelding van een andere ploeg toch nog een plaatsje is vrijgekomen.

Lees meer: Fortius toch met twee masterteams in finale

Nieuwsbrief juli 2019

De Fortius Nieuwsbrief van juli 2019 staat online en is hier te downloaden

In augustus verschijnt er geen nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal in de derde week van september 2019 verschijnen. Kopij kan je tot 15 september sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.