Nieuwe wedstrijdtechnische regels atletiek

Met ingang van 2018 is er nogal wat veranderd in het wedstrijdreglement. Met de competities voor de deur is het van belang dat niet alleen de jury maar ook de atleten op de hoogte zijn van de meest relevante veranderingen/verduidelijkingen van de wedstrijdtechnische regels. De meeste veranderingen zijn in het belang van de atleet. Hieronder volgt een samenvatting. 

Lees meer: Nieuwe wedstrijdtechnische regels atletiek

Trainers Nordic Walking gezocht

We zijn op zoek naar nieuwe trainers Nordic Walking en Sportief Wandelen. Op dit moment zijn er namelijk te weinig trainers om alle trainingsgroepen te kunnen begeleiden. Door dit trainersgebrek hebben wij helaas het trainingsmoment op zaterdagochtend laten vervallen. Er zijn dringend nieuwe trainers nodig, ook gezien de leeftijdsopbouw van de huidige trainers. Komen er geen nieuwe trainers, dan zouden er nog meer trainingen kunnen vervallen en zal de toekomst van de afdeling Nordic Walking en Sportief Wandelen niet zeker zijn.

Lees meer: Trainers Nordic Walking gezocht

[FOTO'S] 726 deelnemers Dordtse Biesbosch Halve Marathon

De foto's van de Biesbosch Halve Marathon zijn nu te vinden op de uitslagenpagina op onze website!

 

De 42ste editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon vond vandaag plaats in een onverwacht aangenaam Dordrecht. Vooraf waren de weersvoorspellingen niet heel erg gunstig, maar uiteindelijk konden de lopers en vrijwilligers vandaag genieten van een aangename temperatuur en bleven de paraplu’s opgeborgen.Jeugdlopen

Toen rond een uur of acht de wekkers gingen van de meeste lopers, stond al een groep vrijwilligers van Fortius en het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit op de baan en op het parcours om alles gereed te maken voor de wedstrijd. Binnen enkele uren stond alles klaar en begon het terrein vol te lopen met jeugd. Traditioneel begint de sportdag met de Riwal jeugdlopen. De allerjongsten mochten het spits afbijten met de 400 meter. Achtereenvolgens werden de 600, 800 en 1200 meter gelopen. In totaal wisten 181 kinderen hun afstand succesvol af te leggen. De meeste jeugd was afkomstig van de eigen vereniging, van OBS De Griffioen en van basisschool Het Kompas. Alle kinderen werden beloond met een glanzende medaille aan de finish en knuffels van trotse ouders. De beste drie jongens en meisjes op elke afstand mochten daarnaast nog een standaard of beker in ontvangst nemen bij de prijsuitreiking.

Lees meer: [FOTO'S] 726 deelnemers Dordtse Biesbosch Halve Marathon