Indoor Dordrecht op 28 januari

Op zaterdag 28 januari 2023 organiseert Fortius een open indoorwedstrijd voor junioren, senioren en masters. De inschrijving opent op 27 november. Leden van Fortius krijgen voorrang indien zij inschrijven vóór 7 januari 2023. Vanaf 7 januari gaat toelating op volgorde van inschrijving, ongeacht van welke vereniging je lid bent. Als een onderdeel vol zit, wordt de inschrijving voor dat onderdeel gesloten. De inschrijving voor de gehele wedstrijd sluit uiterlijk op 20 januari.

De wedstrijd kan alleen volledig doorgaan als we voldoende hulp krijgen. Doe je zelf niet mee, maar heb je die dag wel tijd om te helpen? Geef je dan op als jury of vrijwilliger via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij iemand van de WOC.

Onderdelen, pogingen en tijdschema

Binnenkort onderlinge werpmeerkampen

Het is de bedoeling op een van de komende drie zondagen (27 november, 4 of 11 december a.s.) onderlinge meerkampen te houden. Gezien de onzekere situatie voor wat betreft het weer in deze periode zal pas op de donderdag ervoor worden beslist of de wedstrijden de zondag erop zullen plaatsvinden. Gelieve dus regelmatig te checken of de wedstrijd op atletiek.nu staat vermeld. Het wordt een werpvierkamp voor junioren CD en een officiële werpvijfkamp voor junioren B en ouder.

Met veldlopen of crossen kom je de winter wel door; crosscompetitie

Op zaterdag 5 november 2022 heeft bij AV Passaat in Papendrecht de eerste van vijf wedstrijden in de regionale Stard crosscompetitie (atletiek regio Dordrecht) plaatsgevonden. Het was een prachtige, zonnige dag na een nacht met heel veel regen. Het park waar in moest worden gelopen lag er mooi bij met veel herfstkleuren. Voor de toeschouwers was er van de wedstrijd niet heel veel te zien anders dan de start en finish omdat het park vanaf Passaat moeilijk bereikbaar is. De inzet van de pupillen was er niet minder om. Het totaal aantal deelnemers namens Fortius lag rond de 75. Dat is in vergelijking tot voorgaande jaren een stabiel getal. We hopen daar met onze proefcross tijdens de training van 22 oktober 2022 een positieve bijdrage aan te hebben geleverd.

Overlast in de fitness

Het Fortius bestuur heeft de afgelopen tijd regelmatig klachten van leden ontvangen over personen die in de fitnessruimte overlast veroorzaken, de bestaande huisregels niet respecteren en ook privacy schenden. Verder zijn er vermoedens dat er personen zijn die hier zonder lidmaatschap trainen. Het bestuur roept voor de fitness daarom nadrukkelijk op tot het volgende:

  • Neem zonder toestemming van Fortius geen niet-leden mee. Proeflessen kunnen geregeld worden via de verenigingsmanager.
  • Werk rustig mee aan de lidmaatschapcontroles die wij onaangekondigd zullen uitvoeren.
  • Gebruik voor toegang tot de fitnessruimte uitsluitend de ingang sportzaalzijde en niet de nooduitgangen.
  • De lift is uitsluitend bestemd voor minder valide leden/bezoekers.
  • Train niet met ontbloot bovenlijf.
  • Bedien apparatuur beheerst en gooi nooit met halters en gewichten.
  • Filmen/fotograferen van anderen zonder toestemming van Fortius is niet toegestaan.

Dank voor jullie begrip en medewerking. We hopen op deze manier onze fitnessruimte voor alle leden een fijne sportplek te houden.