Karlijn Schouten op erepodium NK senioren

Vier weken nadat ze Nederlands juniorenkampioene polsstokhoog was geworden, heeft Karlijn Schouten zaterdag 27 juli in Den Haag brons gewonnen op het NK voor senioren. De A-juniore van Fortius behaalde de bronzen plak door zonder een enkele foutsprong de hoogte van 3,90 m te bedwingen. Kristina Tergau van PAC sprong eveneens 3,90 m, maar had daar meer pogingen voor nodig, zodat het Karlijn was die naast de seniorendames Killiane Heymans (PAC ) en Marijke Wijnmaalen (Phanos) op het erepodium mocht plaatsnemen.

Karlijns prestatie was een verbetering met 5 cm van haar clubrecord voor MJA en vrouwen, wat de medaille nog extra glans gaf. *

Milet Hoornaar kwam twee keer in actie op de NK. Vrijdag 26 juli liep ze in de series 100 meter een mooie tijd van 12,98 s. Het was niet de eerste keer dat Milet binnen de 13 seconden bleef op de 100 meter, maar het was wel de eerste keer dat dat gebeurde zonder dat een teveel aan rugwind werd gemeten. Een dag later liep ze bij een lichte tegenwind de 200 meter, waarbij ze finishte in 27,11 s.

Uitslagen NK Atletiek Den Haag 25-28 juli 2019

* In de Fortius Nieuwsbrief van juli staat een mooi interview met Karlijn (pag. 6).