Nederlandse titel voor Saskia van der Boor

Aan de Nederlandse kampioenschappen indoor voor junioren, die dit weekend in Apeldoorn werden verwerkt, deden zeven sterke junioren van Fortius mee. Saskia van der Boor was met een gouden plak op polsstokhoog het succesvolst. Karlijn Schouten won brons op hetzelfde onderdeel. Duane van Dijkhuizen (polsstokhoog) en Tibo Visser (800 m) vielen met een vierde plaats net buiten de prijzen.

 

Zaterdag

Nadat Saskia vorig jaar al Nederlands indoorkampioene polsstokhoogspringen bij de meisjes junioren B was geworden, herhaalde zij dit kunststukje afgelopen zaterdag bij de meisjes junioren A. Saskia had aan 3,60 m genoeg om het goud binnen te halen.
Duane van Dijkhuizen (JJB) eindigde op polsstokhoog met 3,90 m op de ondankbare vierde plaats, maar zijn prestatie leverde hem wel een uitnodiging op voor deelname aan een interland.
Levi Casilio (JJA) plaatste zich op de 60 meter in 7,37 rechtstreeks voor de halve finale. Helaas wist hij zich in die halve finale niet te verbeteren en een finaleplaats zat er niet in.
Quinten van der Elst (JJB) liep de 60 meter in 6,67, wat niet voldoende was om een ronde verder te komen.
Tibo Visser liep op zaterdag de series 800 meter. Hij kwalificeerde zich als winnaar van zijn halve finale rechtstreeks voor de finale die op zondag gelopen zou worden. ’s Morgens had Tibo al een 400 meter gelopen in 53,25, waarmee hij 10e was geworden.

Zondag

Het polsstokhoogspringen voor meisjes junioren B werd op zondag verwerkt. Karlijn Schouten won brons met 3,40 m, dezelfde hoogte als de winnares van het zilver. Karlijn had tijdens de wedstrijd één foutspring meer gemaakt en daarom werd zij als derde geplaatst. Het goud ging naar Thyra van Diemen, die uitkomt voor Ilion uit Zoetermeer, maar gastlid is van Fortius.
Tibo Visser kwam in de finale van de 800 meter net iets tekort voor een podiumplek. In 2:00,18 werd hij vierde, wat altijd nog een prima prestatie is.
Yannick de Burbure (JJB) kwam bij het kogelstoten tot een afstand van 11,56 m, een mooi resultaat maar niet genoeg om door te dringen tot de finale van het NK.

20180210 Tibo Visser NKi

Tibo Visser


Uitslagen NK indoor junioren 10 en 11 februari 2018 in Apeldoorn