Duane van Dijkhuizen op uitnodiging naar Ruhr Games

Polsstokhoogspringer Duane van Dijkhuizen was door de Vrienden van de Atletiek uitgenodigd om namens Nederland deel te nemen aan de Ruhr Games die van 20 t/m 23 juni plaatsvonden in Duisburg in Duitsland. De Ruhr Games zijn het grootste sport- en cultuurfestival van Europa voor jongeren tussen de 14 en 23 jaar. Duane sprong naast de oude staalfabrieken in het Landschaftspark in Duisburg 4,35m, terwijl de rest van de Nederlandse ploeg 10 km verderop in Sportpark Wedau actief was.

Lees meer: Duane van Dijkhuizen op uitnodiging naar Ruhr Games

Hard werken wordt beloond: meiden D naar landelijke finale!!!

Op zaterdag 22 juni verzamelden 44 Fortiusatleten zich bij Passaat voor de 3e c/d-competitiewedstrijd. Het zonnetje scheen en het werd een dag vol persoonlijke records, 3 baanrecords en plaatsing voor de landelijke finale op 7 september voor de meiden D.
Naast alle mooie en bijzonder goede prestaties waren er enkele hoogtepunten die het vermelden waard zijn:

Lees meer: Hard werken wordt beloond: meiden D naar landelijke finale!!!

Dubbel clubrecord Duane van Dijkhuizen

Duane van Dijkhuizen heeft zaterdag 15 juni tijdens een polsstokhoogwedstrijd in Papendrecht 4,40 m gesprongen. Het duurde even voordat de uitslagen online verschenen, vandaar dat we er hier nu pas melding van kunnen maken. Duane verbeterde met die hoogte het clubrecord bij zowel de junioren B als de junioren A. Het clubrecord voor junioren B stond al op zijn naam en hij verbeterde dat met 20 cm. Het clubrecord voor junioren A stond sinds 2006 met 4,31 m op naam van Rik van Leeuwen.

Lees meer: Dubbel clubrecord Duane van Dijkhuizen