Uitslagen 1e wedstrijd Run2day Rotterdam Baancircuit

Op donderdagavond 20 april organiseerde AV Spirit in Oud-Beijerland de eerste wedstrijd van het Run2day Rotterdam Baancircuit. Fortius organiseert op 14 juni de derde wedstrijd van dit baancircuit. Het baancircuit bestaat uit een zestal wedstrijden met als hoofdonderdeel een loopafstand variërend van 1000 tot 5000 m. Het bijprogramma varieert per wedstrijd en wordt bepaald door de organiserende vereniging. Spirit had ervoor gekozen om als voorprogramma van de 3000 m een groot aantal courante en incourante sprintafstanden te organiseren. Gestimuleerd door het verwachte mooie weer had een flink aantal atleten van Fortius zich ingeschreven voor de “3000 m meeting (& sprints)” in Oud-Beijerland. Er werden heel wat persoonlijke records gevestigd.

Lees meer: Uitslagen 1e wedstrijd Run2day Rotterdam Baancircuit

D-meiden Fortius flitsend van start in competitie

Zaterdag 14 april organiseerde Fortius de eerste wedstrijd in poule 60 in de competitie voor C- en D-junioren. Geholpen door het goede weer en een groot aantal vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement. Fortius nam deel met zes competitieploegen: 1 team JJC, 2 teams JJD, 1 team MJC en 2 teams MJD. Team 1 van de D-meiden deed het bijzonder goed. Zij werden op hun thuisbaan eerste in poule 60. In de landelijke stand staan ze na deze eerste voorrondewedstrijd op de 8e plaats van de 210 teams. Dat is een mooie uitgangspositie voor de rest van de competitie en biedt uitzicht op een finaleplaats: de ploegen die na de drie voorrondewedstrijden bij de beste 12 staan gaan door naar de landelijke finale.

Lees meer: D-meiden Fortius flitsend van start in competitie

Annemarie Kersbergen ijzersterk in marathon Rotterdam

Zondag 8 april was voor een groot aantal lopers van Fortius de grote dag, de dag waar ze maanden naar toegeleefd en voor getraind hadden: de dag van de Marathon van Rotterdam. Zonder iemands prestaties teniet te willen doen, noemen we hier de meest in het oog springende.
Het meest opvallend was de prestatie van Annemarie Kersbergen. Zij werd bij de vrouwen zevende in 3:00,48, een fantastische tijd en een verbetering van het clubrecord uit 1989. Ook Irene Vink liep sterk. Zij werd in 3:42,55 vierde bij de V55 en zij verbeterde in die categorie ook het clubrecord. 

Lees meer: Annemarie Kersbergen ijzersterk in marathon Rotterdam