Nederlandse titel voor Saskia van der Boor

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni werden in Emmeloord de Nederlandse kampioenschappen voor junioren (A/B) gehouden, waar zeven Fortiusatleten aan deelnamen. Saskia van der Boor sleepte met 3,50 m de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoog in de wacht. Op het podium werd zij geflankeerd door Fortius’ gastlid Mirte Kok, die uitkomt voor het Rotterdamse PAC. Ook Mirte had 3,50 m gesprongen, maar omdat Saskia alle hoogtes in één keer had gehaald en Mirte meer pogingen nodig had gehad, ging het goud naar Saskia. 

Lees meer: Nederlandse titel voor Saskia van der Boor
placeholder image

Nationale A-Games 17 juni 2018

In Soest werden op 17 juni de nationale A-Games georganiseerd, de grootste baanwedstrijd van Nederland voor A-pupillen. Van Fortius deden Evy Wessels mee bij de meisjes pupillen A2 en Maxim van Dorp bij de jongens pupillen A2. Evy bereikte hoge klasseringen op de sprint en bij het verspringen. Op de 60 meter werd zij gehinderd door een tegenstandster die in haar baan kwam te lopen, maar desondanks liep ze nog 8,94, goed voor een vierde plaats. Bij het verspringen werd ze vijfde met 4,20 m. Ook Maxim presteerde goed, met onder meer een persoonlijk record van 11,78 op de 60 meter horden.

Uitslagen A-Games Soest 17 juni 2018Uitslagen A-Games Soest 17 juni 2018

placeholder image

5-regio ontmoeting Gouda 17-6-2018

Op zaterdag 16 juni werd in Gouda de jaarlijkse 5-regiowedstrijd gehouden, een wedstrijd voor pupillen en CD-junioren waarin de vijf regio’s Zuid-Holland-Midden, West-Brabant, Zeeland, Rijnmond en Dordrecht tegen elkaar strijden. In het team Dordrecht deden heel wat pupillen en junioren van Fortius mee. In het verenigingsklassement eindigde Fortius dan ook op de vierde plaats van de 29 deelnemende verenigingen. Onder deze link is te lezen welke prestaties de Fortiusatleten leverden.