Geschiedenis vereniging

Fortius is een omnivereniging in Dordrecht, die in 2017 is ontstaan uit een fusie tussen de Dordtse Kracht en Atletiekvereniging Hercules (opgericht in 1896) en atletiekvereniging Parthenon (opgericht in 1948). U kunt bij ons terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

U kunt bij Fortius terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

Onderstaand de historie van beide verenigingen die in Fortius zijn opgegaan.

Geschiedenis Hercules

logo herculesHercules is zowel de oudste krachtsport- als atletiekvereniging in Dordrecht. Het begon allemaal op 5 juli 1896 toen een aantal jongelui besloten tot het oprichten van een vereniging met de bedoeling de lichte en zware atletiek te beoefenen. Veel kracht- sportverenigingen die in die tijd werden opgericht, hadden als voorvoegsel “Gymnastiek- en Athletiekvereeniging” want in veel verenigingen werden worstelen en gewichtheffen gecombineerd met atletiek. Momenteel is Hercules nog de enige vereniging in Nederland die zowel een krachtsport- als een atletiekafdeling heeft.

Lees meer: Geschiedenis vereniging

Clubkleding

Clubkleding atleten

Voor competitiewedstrijden van atletiek is een clubtenue verplicht. Voor overige wedstrijden en trainingen is het leuk om in een Fortiusshirt te sporten. Het Fortius clubtenue bestaat uit een shirt/singlet/topje in de kleur cyaan (met daarop het Fortiuslogo) en een short/tight in de kleur zwart.

Macron is de leverancier van onze (wedstrijd)kleding. Naast de wedstrijdkleding levert Macron ook de Fortius hoodies en andere kleding zoals jasjes, broeken, kickbokskleding en tassen. Alle bovenkleding (shirts, jasjes) is bedrukt met het Fortiuslogo, de lange en korte broeken niet.

De (wedstrijd)kleding van Fortius is te koop bij Sportcentrum Dordrecht, Albertine Agnesstraat 35 in Dordrecht.Clubkleding Sigrid

Adresgegevens

Albertine Agnesstraat 35
3314LA Dordrecht
Tel. 078-6136181

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

De clubkleding kan ook besteld worden via de webshop van Fortius/Macron:
http://fortius.macron.store/macron.store/ 

Zoals te lezen is op de webshop, wordt de kleding na bestelling thuisbezorgd. Boven 60 euro is dat gratis. Door met elkaar kleding te bestellen (zoals hoodies) en op 1 adres te laten afleveren, kan je zelf ook zorgen voor een gratis levering.

Let op: Haltersinglets voor dames en haltertops voor dames zijn vanaf het eerste kwartaal van 2018 leverbaar via leverancier Balans (dus niet via Macron). Informeer ernaar bij de kledingcommissie.

Magneetjes in plaats van speldjes

Baal jij ook zo van die speldjes die je in je mooie clubkleding moet steken? Daarvoor is een andere bevestigingsmanier mogelijk: krachtige kunststof magneten (bibbits). Lichtgewicht en door de afgeronde hoeken prettig draagcomfort. Afmetingen 20x15 mm, gewicht 5 gram per stuk.
Te koop bij oa:

Bibbits.nl:
• 1 set (8 magneetjes) € 9,95 per stuk.
• Koop 2 voor € 9,45 per stuk.
• Koop 5 voor € 8,95 per stuk.
• Koop 10 voor € 8,45 per stuk.

Spikeshop (€8,00 + €4,50 verzendkosten).

Hardloopshop.nl (€9,95 en gratis verzending). 

De Fortius kledingcommissie:

Amarenske Buizer, Anja van Giels, Sigrid Florusse en Evelien van Zwanenburg

 

placeholder image

Commissies

Het bestuur wordt bijgestaan door een verenigingsmanager. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is telefonisch te bereiken op 06-19889945.

Daarnaast kent Fortius een aantal actieve commissies en werkgroepen.

Lees meer: Commissies

Nieuwsbrieven

Hieronder staan de Fortius Nieuwsbrieven die zijn verschenen:

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juli 2019

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief maart 2019

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief januari 2019

2018

2017

Kopij en foto's voor de nieuwsbrief ontvangen wij graag op NDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk op de 15e van de maand.

Gebruik het bovenstaande mailadres niet als correspondentieadres van Fortius. De contactgegevens van de ledenadministratie, de verenigingsmanager en het website-team kan je hier vinden.

De nieuwsbrief wordt maandelijks per e-mail onder onze leden verspreid.