Geschiedenis vereniging

Fortius is een omnivereniging in Dordrecht, die in 2017 is ontstaan uit een fusie tussen de Dordtse Kracht en Atletiekvereniging Hercules (opgericht in 1896) en atletiekvereniging Parthenon (opgericht in 1948). U kunt bij ons terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

U kunt bij Fortius terecht voor atletiek, (sportief- en nordic) wandelen, worstelen en diverse dans- en krachtsporten.

Onderstaand de historie van beide verenigingen die in Fortius zijn opgegaan.

Geschiedenis Hercules

logo herculesHercules is zowel de oudste krachtsport- als atletiekvereniging in Dordrecht. Het begon allemaal op 5 juli 1896 toen een aantal jongelui besloten tot het oprichten van een vereniging met de bedoeling de lichte en zware atletiek te beoefenen. Veel kracht- sportverenigingen die in die tijd werden opgericht, hadden als voorvoegsel “Gymnastiek- en Athletiekvereeniging” want in veel verenigingen werden worstelen en gewichtheffen gecombineerd met atletiek. Momenteel is Hercules nog de enige vereniging in Nederland die zowel een krachtsport- als een atletiekafdeling heeft.

Lees meer: Geschiedenis vereniging

Clubkleding

Bereikbaarheid Macron


Er zijn klachten gekomen dat onze kledingleverancier Macron niet goed bereikbaar is. Bij navraag bleek dat e-mails binnenkwamen bij een medewerker die niet meer bij Macron werkt. Dat is nu opgelost, de mails worden weer gelezen en beantwoord.
Op de fortius-macron website staat dat de winkel van Macron aan de Keerweer op werkdagen open is van 9.00-17.30 uur. LET OP: buiten het voetbalseizoen om blijkt er
vóór 10.00 u en ná 15.00 u niet altijd iemand aanwezig te zijn. Als je langs wilt gaan, kan je het beste dus vooraf even bellen: 06 - 17 67 29 10 (Dennis van der Gijp).

Kleding voor trainers

Zoals bekend mag iedere trainer een jasje of t-shirt van onze kledingleverancier Macron uitkiezen. In september kon de kleding gepast worden. Voor wie daar niet bij kon zijn, lag in december een bestellijst achter de bar; dit is ook op de website vermeld. Ook deze kleding is inmiddels besteld en komt binnenkort binnen.

Omdat niet alle trainers dit wisten, ligt de lijst vanaf morgen weer achter de bar. Iedere trainer die trainer nog een jasje of t-shirt van Macron wil bestellen, kan dat op de lijst noteren. Kijk bij de andere trainers wat je het mooist vindt: een geel windjack, een zwart regenjackje of een zwart t-shirt. Van het windjack en het t-shirt is een mannen- en vrouwenuitvoering. Pas eventueel bij andere trainers voor de juiste maat. De kleding valt wat klein.
Op de lijst die achter de bar ligt graag vermelden: naam, welk item in welke maat en ook hoe lang je al trainer bent. Je kan ook een extra jasje of t-shirt bestellen (omdat je bijvoorbeeld een jasje en een t-shirt wilt hebben), maar dat is op eigen kosten.

Clubkleding atleten

Voor competitiewedstrijden van atletiek is een clubtenue verplicht. Voor overige wedstrijden en trainingen is het leuk om in een Fortiusshirt te sporten. Het Fortius clubtenue bestaat uit een shirt/singlet/topje in de kleur cyaan Clubkleding Sigrid(met daarop het Fortiuslogo) en een short/tight in de kleur zwart. Het Fortius wedstrijdshirt, -singlet en –topje zijn ontworpen door Elise Beljaars.

Macron is de leverancier van onze (wedstrijd)kleding. De (wedstrijd)kleding van Fortius is te koop via de webshop van Fortius/Macron:

http://fortius.macron.store/macron.store

Naast de wedstrijdkleding zijn de Fortius hoodies ook via de webshop te koop, net als andere kleding zoals jasjes, broeken, kickbokskleding en tassen. Alle bovenkleding (shirts, jasjes) is bedrukt met het Fortiuslogo, de lange en korte broeken niet.

20170506CyaanHoodiesZoals te lezen is op de webshop, wordt de kleding na bestelling thuisbezorgd. Boven 60 euro is dat gratis. Kleding kan ook gepast en betaald worden in de Macron store op de Keerweer 53 in Dordrecht (een zijstraat van de Rijksstraatweg). Door met elkaar kleding te bestellen (zoals hoodies) en op 1 adres te laten afleveren, kan je zelf ook zorgen voor een gratis levering.

Voor de pupillen die op 9 september 2017 aan de pupillencompetitie meededen is door Macron een gratis shirt geleverd omdat het officiële wedstrijdshirt niet op tijd klaar was. Dit is geen officieel clubshirt en kan daarom niet tijdens de competitiewedstrijden in 2018 worden gedragen.

Let op: Haltersinglets voor dames en haltertops voor dames zijn vanaf het eerste kwartaal van 2018 leverbaar via leverancier Balans (dus niet via Macron). Informeer ernaar bij de kledingcommissie.

De Fortius kledingcommissie:

Amarenske Buizer, Anja van Giels, Sigrid Florusse en Evelien van Zwanenburg

 

 

placeholder image

Commissies

Het bestuur wordt bijgestaan door een verenigingsmanager. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij is telefonisch te bereiken op 06-19889945.

Daarnaast kent Fortius een aantal actieve commissies en werkgroepen.

Lees meer: Commissies

Nieuwsbrieven

Hieronder staan de Fortius Nieuwsbrieven die zijn verschenen:

Nieuwsbrief februari 2018

Nieuwsbrief januari 2018

2017

Kopij en foto's voor de nieuwsbrief ontvangen wij graag op NDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk op de 15e van de maand.

Gebruik het bovenstaande mailadres niet als correspondentieadres van Fortius. De contactgegevens van de ledenadministratie, het bestuur en het website-team kan je hier vinden.

De nieuwsbrief wordt maandelijks per e-mail onder onze leden verspreid.