Beginnersgroep wegatletiek

Ook in 2018 organiseert Fortius een cursus voor de beginnende hardloper.

De cursus wordt tweemaal per week gegeven op maandag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur.
De cursus begint met een zogenaamde “snuffel”-periode van 6 weken, waarin je kunt testen of de trainingen je bevallen. De kosten voor deze “snuffel”-periode zijn € 19,95 en wordt afgesloten met een Testloop. Als het lopen je bevalt, dan word je lid van Fortius en gaan we trainen voor de eindloop eind mei, waarbij je de 5 km zal moeten afleggen. Dan heb je 14 weken getraind. We sluiten de loop af met een gezellige barbecue!

Tegen die tijd ben je een getrainde loper en kun je met de reguliere Fortius loopgroepen mee. Hierover krijg je individueel advies. Dus doe mee met Fortius en verbeter je conditie met sprongen!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor beginnende lopers en lopers die op verantwoorde manier terug willen komen na een blessure. Na de cursus van 14 weken ben je in staat in een stuk 5 kilometer hard te lopen. De deelneming is gericht op het verbeteren van conditie maar ook gezelligheid.


De belangrijkste data zijn:

  • Voorlichtingsavond beginnerscursus hardlopen op donderdagavond 15 februari 2018 om 19:30 uur in de kantine van Fortius op sportpark Halmaheiraplein;
  • Start beginnerscursus hardlopen bij Fortius op maandag 26 februari 2018 om 19:30 uur in de kantine van Fortius op sportpark Halmaheiraplein;
  • 1 km testloop en einde snuffel periode na 6 weken is: donderdag 5 april 2018;
  • Cor Melger eindloop donderdag 31 mei 2018.

Training:

Maandag- en donderdagavond om 19.30 uur – we starten altijd vanaf de kantine van Fortius. – Reeweghal Halmaheira plein 35, Dordrecht.
De trainingen beginnen op maandag met een stukje techniekuitleg en elke training starten we met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens lopen we volgens een vastgesteld schema en sluiten af met een lichte cooling-down.
Inschrijven gaat met een formulier wat je kunt invullen op de voorlichtingsavond of op een trainingsavond. Je kunt dan ook meteen betalen voor de snuffelperiode.
Mocht je nog meer informatie willen mail dan naar Willem Pankow: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

In Zwijndrecht/H.I. Ambacht start 2 maal per jaar een beginnerscursus in samenwerking met Runnersworld Dordrecht.