Beginnersgroep wegatletiek

Inleiding

Ook in 2019 organiseert Fortius een cursus voor de beginnende hardloper. De vereniging is gehuisvest op het sportpark “Reeweg” te Dordrecht. De cursus wordt tweemaal per week gegeven op maandag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur. De cursus begint met een zogenaamde “snuffel”-periode van 6 weken, waarin je kunt testen of de trainingen je bevallen.

De kosten voor deze “snuffel”-periode zijn dit jaar € 15,- en wordt afgesloten met een Testloop. Als het lopen je bevalt, dan word je lid van Fortius in april en gaan we door met trainen voor de eindloop in mei, waarbij je de 5 km zal moeten afleggen. Dan heb je 13 weken getraind. We sluiten de loop af met een gezellige barbecue!
Tegen die tijd ben je een getrainde loper en kun je de training voortzetten op de maandag- en donderdagavond als reguliere atleet in een speciale groep die de beginners verder brengt naar ca 10 km. Mocht je naar snellere groepen willen doorstromen kan dat. Hierover krijg je individueel advies. Dus doe mee met Fortius en verbeter je conditie met sprongen!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor beginnende lopers en lopers die op verantwoorde manier terug willen komen na een blessure. Na de cursus van 13 weken ben je in staat in een stuk 5 kilometer hard te lopen. De deelneming is gericht op het verbeteren van conditie maar ook op gezelligheid.

Training

Maandag- en donderdagavond om 19.30 uur – we starten altijd vanaf de kantine van Fortius. – Reeweghal Halmaheira plein 35, Dordrecht.
De belangrijkste data zijn:
• Voorlichtingsavond: Donderdag 21 februari 2019 om 19.30 uur;
• Eerste cursusavond: Maandagavond 25 februari 2019 om 19.30 uur;
• 1km testloop en einde snuffelperiode: Donderdag 4 april 2019 ;
• Cor Melgerloop en BBQ: Donderdagavond 23 mei 2019.

De trainingen beginnen op maandagavond met een stukje techniekuitleg en elke training starten we met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens lopen we volgens een vastgesteld schema en sluiten af met een lichte cooling-down.
Inschrijven gaat met een formulier dat je kunt invullen op de voorlichtingsavond of op een trainingsavond. Je kunt dan ook meteen betalen voor de snuffelperiode.

Mocht je nog meer informatie willen, mail dan naar Willem Pankow: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je al ervaring met hardlopen? Stroom dan meteen in in een van onze loopgroepen. Zie de informatie onder "Wegatletiek".

In Zwijndrecht/H.I. Ambacht start 2 maal per jaar een beginnerscursus in samenwerking met Runnersworld Dordrecht.