placeholder image

Sluiting Fortius tot 1 juni verlengd - consequenties atletiekcompetitie en contributie

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, geldt nog steeds in ieder geval tot en met 6 april. NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities.

Gezien de ontwikkelingen in en de prognoses voor Nederland m.b.t. de uit-en verbreiding van het Corona virus , het verbod op samenscholingen van meer dan 3 personen, zoveel mogelijk thuis blijven, afstand bewaren van 1,5 meter enz., heeft het bestuur van “Fortius” besloten om de sluiting van de sporthal Reeweg en de atletiekaccommodatie Reeweg tot 1 juni 2020 te verlengen. Dit geldt tevens voor de extern gehuurde accommodaties. Dus er zijn geen trainingen, lessen e.d.

Avondvierdaagse afgelast

Fortius heeft bericht ontvangen dat de Avondvierdaagse in Dordrecht dit jaar niet doorgaat.
Sommige jeugdleden hadden zich al voor deze leuke activiteit ingeschreven en betaald. Met hun ouders/verzorgers wordt contact opgenomen over het terugboeken van het inschrijfgeld.

Inner Circle Run afgelast

De Inner Circle Run gaat op 18 juni 2020 niet door. De ICR is een jaarlijks terugkerend loopevenement in Hendrik-Ido-Ambacht voor het goede doel. Het vindt elk jaar op de derde donderdag in juni plaats, maar in verband met het coronavirus heeft de organisatie besloten de editie van 2020 over te slaan. De volgende ICR is op 17 juni 2021.

Ook de trainingen van de Fortius loopgroep Inner Circle Runners liggen stil. 

Meer informatie op www.innercirclerun.nl 

Bevrijdingsloop 5 mei gaat niet door

Vanwege het Coronavirus zijn alle activiteiten die gepland stonden voor de viering van Bevrijdingsdag afgelast. Dit betekent dat de Bevrijdingsloop waar Fortius op 5 mei 2020 aan mee zou werken ook niet door kan gaan. Vooralsnog wordt deze een jaar uitgesteld.