Nieuwe wedstrijdtechnische regels atletiek

Met ingang van 2018 is er nogal wat veranderd in het wedstrijdreglement. Met de competities voor de deur is het van belang dat niet alleen de jury maar ook de atleten op de hoogte zijn van de meest relevante veranderingen/verduidelijkingen van de wedstrijdtechnische regels. De meeste veranderingen zijn in het belang van de atleet. Hieronder volgt een samenvatting. 

Lees meer: Nieuwe wedstrijdtechnische regels atletiek

Trainers Nordic Walking gezocht

We zijn op zoek naar nieuwe trainers Nordic Walking en Sportief Wandelen. Op dit moment zijn er namelijk te weinig trainers om alle trainingsgroepen te kunnen begeleiden. Door dit trainersgebrek hebben wij helaas het trainingsmoment op zaterdagochtend laten vervallen. Er zijn dringend nieuwe trainers nodig, ook gezien de leeftijdsopbouw van de huidige trainers. Komen er geen nieuwe trainers, dan zouden er nog meer trainingen kunnen vervallen en zal de toekomst van de afdeling Nordic Walking en Sportief Wandelen niet zeker zijn.

Lees meer: Trainers Nordic Walking gezocht

[FOTO'S] 726 deelnemers Dordtse Biesbosch Halve Marathon

De foto's van de Biesbosch Halve Marathon zijn nu te vinden op de uitslagenpagina op onze website!

 

De 42ste editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon vond vandaag plaats in een onverwacht aangenaam Dordrecht. Vooraf waren de weersvoorspellingen niet heel erg gunstig, maar uiteindelijk konden de lopers en vrijwilligers vandaag genieten van een aangename temperatuur en bleven de paraplu’s opgeborgen.Jeugdlopen

Toen rond een uur of acht de wekkers gingen van de meeste lopers, stond al een groep vrijwilligers van Fortius en het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit op de baan en op het parcours om alles gereed te maken voor de wedstrijd. Binnen enkele uren stond alles klaar en begon het terrein vol te lopen met jeugd. Traditioneel begint de sportdag met de Riwal jeugdlopen. De allerjongsten mochten het spits afbijten met de 400 meter. Achtereenvolgens werden de 600, 800 en 1200 meter gelopen. In totaal wisten 181 kinderen hun afstand succesvol af te leggen. De meeste jeugd was afkomstig van de eigen vereniging, van OBS De Griffioen en van basisschool Het Kompas. Alle kinderen werden beloond met een glanzende medaille aan de finish en knuffels van trotse ouders. De beste drie jongens en meisjes op elke afstand mochten daarnaast nog een standaard of beker in ontvangst nemen bij de prijsuitreiking.

Lees meer: [FOTO'S] 726 deelnemers Dordtse Biesbosch Halve Marathon

Nieuwsbrief maart

De Fortius Nieuwsbrief van maart 2018 staat online en is hier te downloaden

Stukjes en foto's voor de volgende nieuwsbrief zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gebruik het mailadres van de nieuwsbrief niet als correspondentieadres van de vereniging! Contactformulieren voor de verenigingsmanager, de ledenadministratie en het website-team zijn te vinden onder contact op deze website. De contactpersonen van diverse vaste commissies staan vermeld in de rubriek commissies

Sponsoring Saskia van der Boor

Saskia van der Boor, 17 jaar oud, is een van de meest talentvolle atletes van Fortius. Zij heeft zich gespecialiseerd in polsstokhoog en werd in februari van dit jaar nog Nederlands kampioene indoor bij de junioren. Saskia heeft de ambitie om de limiet voor het WK te springen en haar uiteindelijke doel is om de Olympische Spelen te halen. Aan haar eigen inzet zal het niet liggen, maar om die doelen te bereiken is ook geld nodig. Zo wil zij graag op trainingsstage. Er is een mogelijkheid om Saskia te sponsoren. Ze heeft hiervoor een pagina aangemaakt op Talentboek.nl. Wilt u Saskia steunen? Ga dan via deze link naar haar pagina op Talentboek.nl, lees haar verhaal en doneer.